Begeleider slaap en nachtdiensten
De Twentse Zorgcentra

We kennen allemaal het belang van nachtrust. Het goede leven van de cliënten is mede-afhankelijk van de nachtrust.  Als slaap- en nachtdienst zorg jij voor de nachtrust van de cliënten op de Rondweg 44. Dit doe je tussen 21.30 en 07.30 uur. Op de woensdag en donderdag zijn er slaapdiensten. Van vrijdag t/m zondag nachtdiensten. In de vakantieperiodes en met de feestdagen zijn wij ook geopend. In deze periodes wordt de hele week gewerkt met een nachtdienst.
Je komt soms in onverwachte situaties waarin je snel een inschatting moet kunnen maken van de situatie en vervolgens probleemoplossend moet handelen. Daarbij voer je zowel verzorgende als begeleidende taken uit. Je hebt altijd back up van de centrale nachtdienst van de LosserHof.

Wij bieden je een verantwoordelijke en zelfstandige functie waarin je door jouw bijdrage aan de goede nachtrust je steentje bijdraagt aan het goede leven van de cliënten binnen Rondweg 44!

Rondweg 44
Binnen Rondweg 44 zijn in totaal zo’n 55 cliënten die respijtzorg afnemen in onder andere vorm van logeren. Deze cliënten zijn verdeeld over drie groepen. De A, B en C kant. Per weekend zijn er tussen de 15 en 21 cliënten die komen logeren. Door de week is zijn dit er minder. De cliënten zijn in de leeftijd van 5 tot 30 jaar. De cliënten die logeren hebben verschillende ondersteuningsbehoeften. Dit loopt uiteen van verzorging tot gedrag. Om de rust in de nacht te kunnen waarborgen zijn wij op zoek naar meerdere collega’s om de slaap- en nachtdiensten in te vullen. Om affiniteit en binding met onze cliënten te krijgen is er ook mogelijkheid om te mee te werken in de diensten overdag, deze vinden voornamelijk plaats in het weekend, maar kan ook in de vakantieperiodes.

Hoe ziet de slaapdienst of nachtdienst eruit?

Om 21.30 uur begint je dienst met een korte overdracht van de avondploegen. De cliënten liggen al in bed. Na een laatste ronde waarin je checkt of iedereen rustig slaapt begint, op woensdag en donderdag, om 23.00 uur je slaapdienst. De centrale nachtdienst van de LosserHof luistert uit, bij calamiteiten word je ingeschakeld om de rust terug te laten keren. Mocht je dit niet alleen lukken dan kun je altijd back-up vragen van de centrale nachtdienst op de LosserHof. Na een korte overdracht met de collega’s van de ochtenddienst zit de dienst er om 7.30 uur op.

In het weekend draai je nachtdiensten en ook deze dienst start om 21.30 uur met een korte overdracht van de avondploegen. De cliënten liggen al in bed. In de nachtdienst loop je minimaal 3 rondes over de groepen om te luisteren en kijken hoe het met de cliënten gaat. Daarnaast word je bij calamiteiten gebeld door de centrale nachtdienst die ook uitluistert binnen de Rondweg 44. Je hebt ook hierin, indien nodig, altijd back-up van de centrale nachtdienst van de LosserHof.  Om 7.00 uur word je afgelost door de ochtendploegen en na een korte overdracht zit je dienst er om 7.30 uur op.

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  Je bent flexibel ten aanzien van je inzetbaarheid. Je werkt om de week. Binnen de schoolvakanties ben je inzetbaar en ook bij ziekte kunnen wij eventueel een beroep op je doen.
 • Je bent BHV geschoold of bent bereid je hierin te laten scholen.
 • Je werkt zelfstandig en staat stevig in je schoenen.
 • Met jouw observatievermogen stel je bij calamiteiten vast wat nodig is, handelt doelgericht en schakelt de nachtdienst in waar nodig.
 • Je signaleert, rapporteert en draagt vragen en knelpunten ten aanzien van sociaal, psychisch en fysiek welbevinden over middels overdracht aan de collega`s wonen en levert desgevraagd een bijdrage aan de totstandkoming/ bijstelling van het persoonlijk ondersteuningsplan.

Inschaling

Wij bieden

 • Plek voor 16-24 uur per week. De definitieve uren stellen we in overleg met jou vast, voorafgaand aan indiensttreding.
 • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Doordat je ’s nachts werkt komt hier nog een flinke ORT overheen. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Mogelijkheden tot scholing.
 • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Procedure
De gesprekken vinden plaats op woensdag 26 februari 2020

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang

De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 20.059
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 44
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Rondweg 44 telefoonnummer 088-4305725
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 11-02-2020
Reageer voor 20-02-2020
Nummer 51297
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra