Begeleider
Humanitas Onder Dak Twente

Functieomschrijving

Humanitas Onder Dak start binnenkort met een Trainingshuis in Oldenzaal. Middels het Trainingshuis willen we ervoor zorgen dat jongeren die in de knel dreigen te raken, een plek hebben waar zij de juiste hulp krijgen om op eigen kracht weer mee te kunnen doen in de samenleving. Het Trainingshuis biedt deze jongeren en jongvolwassenen van 17 tot 25 jaar een woonplek waar ze tevens training ontvangen om woonvaardigheden op te doen. Ook worden de jongeren begeleid naar een opleiding, betaald werk of een andere passende daginvulling. 

Bij Humanitas Onder Dak vinden wij het belangrijk dat we onze jongeren zo goed mogelijk zelfstandig laten deelnemen aan de maatschappij. Als begeleider van het Trainingshuis sta je dichtbij onze jongeren, je kent en begrijpt hun belevingswereld en weet hoe je hen kunt motiveren en activeren. Samen met een hecht team van groepswerkers en andere begeleiders help je de jongeren op weg naar een positieve toekomst. 


Wat ga je doen?
Als Begeleider ben jij er voor de jongeren; je hebt intensief contact met hen. Bij de begeleiding gaan we vooral uit van de kracht, talenten en passies van de jongeren en niet van hun problemen. Deze herstelgerichte manier van werken heet Krachtwerk. Krachtwerk maakt gebruik van de kracht en mogelijkheden van cliënten en hun hulpbronnen in de omgeving en biedt methodische handvatten om de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie te versterken. 

Door middel van de opleiding “Vertrektraining” word je toegerust om de jongeren op een positieve, motiverende wijze en binnen het korte tijdsbestek van een jaar klaar te stomen voor zelfstandig wonen. Deze opleiding is een aanvulling en een verdieping op de Krachtwerk methodiek. 

Functie eisen

 • Je hebt een MBO diploma niveau 4, richting Maatschappelijke Zorg.
 • Je hebt affiniteit met jongeren en ervaring in het werken met jongeren.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de methodiek Krachtwerk.
 • Je hebt basiskennis van de sociale systemen voor de begeleiding en ondersteuning van de cliënten.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart.
 • Je hebt kennis van en inzicht in jongeren en minimaal twee jaar ervaring in het werken met jongeren. Daarnaast ben je in staat jongvolwassenen in diverse settingen te kunnen begeleiden.
 • Je bent flexibel en je bent bereid onregelmatige tijden te werken binnen je team van collega’s.
 • Je hebt kennis van theorieën en modellen om jongeren succesvol te kunnen coachen.
 • Je kunt oplossings- compentie- en netwerkgericht werken.

Inschaling

De functie is ingedeeld in salarisschaal 6, cao Sociaal Werk. Het maximale, bruto salaris bedraagt € 3.361,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een fijne eindejaarsuitkering van 8,33%. (Dat is een volledige 13e maand)
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Een individueel Loopbaanbudget.

Bijzonderheden

Heb je interesse in deze boeiende functie en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag vóór 1 februari 2022 tegemoet. Wil je eerst meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Elin Landkroon, Projectleider Maatschappelijk Wonen via 06 -513 57 468.


Even goed om te weten: het kunnen overhandigen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Humanitas Onder Dak vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Type Werkplein
Organisatie Humanitas Onder Dak Twente
Locatie Talentontwikkeling Oldenzaal (TO PR Oldenzaal)
Postcode 7571 AB
Stad Oldenzaal
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 29-11-2021
Ingangsdatum Nader te bepalen
Reageer voor 01-02-2022
Nummer 72679
Doorsturen Bekijk PDF

Humanitas Onder Dak Twente

"De Steenpoort" Talentontwikkeling Primair Oldenzaal

Meer over Humanitas Onder Dak Twente