Begeleider
Trajectum

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Als je ’s morgens bij ons binnen komt op Sutfene ga je eerst naar de nachtdienst om te vragen hoe onze cliënten die nacht hebben geslapen. Vervolgens ga je met ons naar de Tuba en drinken we een kop koffie, verdelen we de taken en gaan we aan de slag. We wekken de cliënten en ondersteunen de cliënten bij de dagelijkse verzorging. Verder stimuleren we de cliënten zoveel mogelijk zelf te doen wat ze zelf kunnen. We begeleiden ze bij het ontbijt totdat ze naar hun werk/dagbesteding gaan. Tussen de middag komen de cliënten terug om te lunchen op de groep. We eten dan samen met de cliënten. In de middag rusten enkele cliënten uit of gaan ze terug naar het werk. Tegen half 4 – 4 uur komen de cliënten terug en drinken we een kop koffie en luisteren we naar hoe hun dag is geweest. Om 17:15 komt er een warme maaltijd uit de keuken en eten we deze gezamenlijk. ‘s Avonds hebben cliënten individuele gesprekken met ons, gaan we wandelen/fietsen en doen we een spelletje. We drinken koffie om 18:45 en om 20:00 uur drinken we fris. Tussentijds evalueer je met je met je collega’s hoe de dienst gaat en waar je tegen aan loopt. Als  de cliënten moe worden, zorgen we dat ze klaar worden gemaakt voor de nacht. Op de Tuba woont 1 man die we met 2 begeleiders verzorgen met de tillift. Als alle cliënten klaar zijn voor de nacht, zorg je voor een goede rapportage en overdracht bij de nachtdienst. Samen met je collega sluit je de dienst af. Uiteraard is het afhankelijk van het soort dienst die je draait op welk moment je aanwezig bent.

Op de Tuba hangt een huiselijke sfeer. De cliënten hebben een signaleringsplan en afhankelijk van hun stemming passen wij hier de begeleiding op aan. Als een cliënt complex gedrag laat zien, kijken we hoe we zijn stemming om kunnen buigen naar een ontspannen stemming. Als dit niet lukt, ben je in staat om de cliënt naar zijn/haar kamer te begeleiden, waar de cliënt tot rust kan komen. Wij beschikken over een dienstauto om uitstapjes te maken met onze cliënten. Dit doen wij dan ook graag en vinden we de kers op de taart van ons werk.

Waar kom je te werken?
Jij gaat aan de slag in deze functie met een zelfstandig karakter in de setting van een verpleeghuis, met diverse faciliteiten en organisaties onder één dak, op locatie ‘De Lunette,’ Deze locatie bevindt zich op Woonzorgcentrum Sutfene in Zutphen. Hier zijn de groepen de Tuba en de Fagot gevestigd. Jij gaat aan de slag op afdeling Tuba. Er wonen tien over het algemeen ouder wordende cliënten van Trajectum. De cliënten hebben een licht verstandelijke beperking, in combinatie met psychiatrische- en gedragsproblematiek. Naast het begeleiden van deze cliënten speelt somatische zorg ook een rol op de afdeling.

Functie eisen

Wat breng je mee?
Jij bent een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid. Uiteraard ben je flexibel en pas je je makkelijk aan in verschillende situaties. Heb/ben je daarnaast:

  • Een afgeronde opleiding op mbo-4 of hbo richting MMZ, Social Work of Verpleegkunde;
  • Een echte teamplayer met sterke communicatieve vaardigheden;
  • Ervaring met de doelgroep en weet je op een professionele manier met hen om te gaan?

Dan ben jij de nieuwe collega waar wij naar op zoek zijn!

Inschaling

Wat biedt Trajectum jou?
In deze écht dynamische, uitdagende functie kom je te werken binnen een  gezellig en collegiaal team waar je ruimte krijgt voor eigen initiatief en creativiteit. Uiteraard hebben we daarbij ook aandacht voor jouw loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast bieden we je goede arbeidsvoorwaarden:

  • Een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor de duur van een jaar, waarbij onze intentie uitgaat naar een samenwerking voor de lange termijn;
  • Een goed salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg in schaal FWG 40;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • De mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen;
  • Een fietsplan;
  • Bedrijfsfitness.

Bijzonderheden

Zien we jou binnenkort?
Ben jij enthousiast geworden en wil je graag reageren? Bel of app dan 15 juli aanstaande naar Kitty Hubers, Coördinerend Begeleider, te bereiken op 06-23243370. Een mail sturen kan ook, naar khubers@trajectum.info  Er zal op korte termijn een gesprek worden gepland, wat ons betreft ben je, bij wederzijdse interesse, meteen welkom!

Heb je eerst nog vragen, dan kunnen we deze uiteraard eerst telefonisch of via de mail doornemen. Wil je liever solliciteren via de website dat is ook mogelijk. Klik dan voor 15 juli a.s. op de button ‘direct solliciteren’ om het sollicitatieformulier te doorlopen en jouw cv en motivatiebrief te uploaden.

Type Vacature
Organisatie Trajectum
Locatie Trajectum, locatie Sutfene in Zutphen
Postcode 7202AG
Stad Zutphen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Kitty Hubers, Coördinerend Begeleider, te bereiken op 06-23243370
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 29-06-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 15-07-2020
Nummer 53557

Trajectum

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Meer over Trajectum