Begeleider Vellertzoom in Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

In dit (deels) nieuwe team begeleid je samen met je collega's 18 volwassenen variërend in leeftijd van 19 - 60 jaar in een gedeeld pand met een collega zorgaanbieder. Vellertzoom bestaat uit 18 appartementen en de cliënten kunnen vanaf  8.30 tot 21.30 uur gebruik maken van de aanwezige begeleiding voor verschillende zorgvragen. Jij staat als begeleider klaar om de ggz-cliënten te ondersteunen in hun dagelijkse leven lange termijn doelen. Een aantal cliënten begeleid je persoonlijk. Samen met hen zoek je de verdieping op. Onze bewoners hebben een wisselend intensieve hulpvraag en jij krijgt energie van hen helpen bij het halen van hun doelen. Jij maakt het verschil!

De zorg op deze locatie is gebaseerd op een 24 uur dienstenpatroon, waarbij de slaapdiensten op dit moment uitgevoerd worden door medewerkers van de collega zorgaanbieder. Mocht dit veranderen dan ben je bereidt slaapdiensten te draaien. Je biedt begeleiding op het gebied van wonen, werken en welzijn zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Bij Riwis geloven we namelijk in het eigen kunnen van de cliënt en kijken we naar wat iemand wel kan. Samen met een coachende begeleider A werk je aan het zorgplan van de cliënt en onderhoud je contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Functie eisen

Wij vragen dat jij

 • zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken;
 • kennis hebt van psychische ziektebeelden;
 • graag verdieping zoekt met de cliënten;
 • kunt reflecteren op jouw eigen handelen;
 • een zorgopleiding op minimaal MBO niveau 4 hebt afgerond

Inschaling

Wij bieden

 • 24 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,- / max. € 3.241,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

 

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 11 augustus 2022 

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met Calijn Hoexum (Begeleider A), telefoonnummer 06-51354313 

De selectiegesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature.

Type Vacature
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 11-08-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113097
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn