Begeleider voor de Thushoeve
Zozijn

Ben jij die enthousiaste ondersteuner met kennis van de doelgroep LVB en affiniteit met het werken in het groen? Dan zoeken we jou voor het mobiele tuinteam!

We hebben een vacature voor 30-32 uur per week.

Wat ga je doen?

Op maandag, dinsdag en donderdag ga je met 7-8 cliënten LVB op pad om tuin- en plantsoen werkzaamheden te doen. De werkzaamheden worden nu nog voornamelijk gedaan bij tuinen bij locaties van Zozijn maar we gaan dit uitbreiden met tuinen in de wijk. Je werkt zelfstandig en kunt de cliënten aansturen in de werkzaamheden in het groen. Je ondersteunt de cliënten op basis van hun zorgvraag. Je rapporteert op doelen en bent alert op de signalen die de cliënten afgeven. Je geeft input voor het maken van het zorgplan. Daarnaast werk je gemiddeld een dag in de week op de Thushoeve.

De Thushoeve is een locatie aan de rand van Zevenaar, onderdeel van Dagbesteding en Werken de Liemers van Zozijn.

Bij de Thushoeve werken ongeveer 40 cliënten verdeeld over de week. Op de boerderij is een grote tuin waar groenten, fruit en bloemen worden geteeld en een aantal dierenverblijven met pony’s, geiten, schapen en kleinvee. In de winkel worden de producten verkocht die van het erf komen. In de werkschuur en kas worden uiteenlopende klussen gedaan. Het is een prachtige, inspirerende leer/werkplek waar begeleiding op afstand geboden wordt. We gaan dit nu uitbreiden met een team van 7-8 cliënten die buiten de locatie aan het werk gaat.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Cliënten maken deel uit van de samenleving. We helpen ze gebruik te maken van wat de samenleving al biedt en stimuleren hen in wat zij de samenleving te bieden hebben. Alles draait om cliënten met hun netwerk. Om hun eigenheid, gezondheid, leven en hun regie daarover. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor cliënten toe doet. Onze kernwaarden zijn liefdevol, vakkundig en vindingrijk.

Herken je je in het volgende:

 • Je hebt een relevante beroepsopleiding zorg en welzijn op minimaal kwalificatieniveau 3;
 • Je hebt kennis van en bij voorkeur werkervaring met mensen met een licht verstandelijke beperking;
 • Je hebt affiniteit met het werken in het groen en wilt zonodig verder geschoold worden in het vak;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs BE of je bent bereid het rijbewijs E te halen;
 • Je bent een sterke, betrouwbare persoon die vakkundig en methodisch werkt;
 • Je bent enthousiast en ondernemend en houdt ervan om in oplossingen te denken;
 • Je bent in staat aan te sluiten bij de cliënten;
 • Je bent in staat de vraag van de klant en de taken voor de cliënten te verbinden.

Dit bieden we:

 • Een uitdagende baan vol afwisseling in een leerrijke omgeving.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Gehandicaptenzorg, inschaling in FWG 35, maximaal € 2853,- bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Verder kent de cao een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • Voor externe kandidaten een aanstelling voor de duur van een jaar. Verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd hoort tot de mogelijkheid. Interne kandidaten behouden hun huidige aanstelling.
 • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Bijzonderheden

Procedure
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid; bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 10 december 2021 in het regiokantoor van Zozijn in Doetinchem. De tweede ronde bestaat uit twee gesprekken, namelijk een gesprek met collega's en een gesprek met cliënten. Deze gesprekken zullen gehouden worden op maandag 13 december 2021.

In het kader van de vergewisplicht worden voordat we overgaan tot een aanstelling referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers, tevens vragen we om een “verklaring omtrent gedrag”. 

Type Vacature
Organisatie Zozijn
Locatie A/L - Werken en Dagbesteding De Liemers Thushoeve Zevenaar
Postcode 6902PK
Stad Zevenaar
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 30
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Sjaak van Tent, manager, tel. 06-51766082 of per e-mail: s.vantent@zozijn.nl, of Thea Tiemessen, assistent manager, tel. 06-21491226 of per e-mail t.tiemessen@zozijn.nl.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 23-11-2021
Reageer voor 07-12-2021
Ingangsdatum 23-11-2021
Nummer 73090
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn