Begeleider vrije tijd | behandeling | LVB jongeren
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Wat kan ik doen in mijn vrije tijd? Leer jij mij om te gaan met mijn emoties? Help jij mij als een sociale interactie mij te veel wordt?"

Waar ga je werken?
's Heeren Loo Groot Emaus is een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren tussen 6 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat zij in hun vrije tijd kunnen doen. Daarom verblijven de jongeren 24/7 bij ons op het terrein in Ermelo of Soest.

Vrije Tijd is één van de drie behandelmilieus die samen met "wonen en school" een belangrijk aandeel heeft in de behandeling van de jongeren. Team Vrije tijd richt zich op de vragen die voortkomen uit de behandelingen van de individuele cliënten gericht op de vrije tijd. Bij Vrije Tijd kunnen jongeren ook terecht voor (recreatie)activiteiten, amusement en ontspanning. Bijvoorbeeld in de weekenden en vakanties.

Om ons team in Soest te versterken hebben wij twee collega's nodig voor ieder 21 uur per week. Dit kan verdeeld worden over 3 of 5 dagen (dat is in overleg).

Wie ga je helpen?
Jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost soms moeite. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Jij weet hoe jij met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Jij hebt dus een belangrijke rol in de behandeling van de jongere. Met jouw kennis en ervaring zoek jij samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de jongere zo zelfstandig mogelijk kan leven. Om dit te bereiken werk jij nauw samen met de behandelgroepen en andere disciplines.

Hoe ga je helpen?
Samen met de jongeren werk je aan de persoonlijke doelen die opgenomen zijn in het behandelplan. Dat doe je tijdens leuke activiteiten. Jij zoekt steeds naar afstemming met de jongere en mogelijkheden om interesses en hobby's in te zetten om behandeldoelen te bereiken. Dat kan op creatief gebied zijn of in sport en spel. Het kan ook zijn dat een jongere een behandelvraag heeft die gericht is op een activiteit buiten Groot Emaus. Je start dan samen een traject met als doel dat de jongere dit uiteindelijk zelfstandig kan ondernemen.

Je bent ongeveer 75% van je tijd bezig met het behandelen van jongeren, dit kan op individueel niveau zijn, maar ook op groepsniveau wanneer een behandeling dit vraagt. De overige 25% wordt besteed aan het faciliteren van activiteiten tijdens feestdagen en vakanties. Ook sluit je aan bij diverse gesprekken zoals: zoals vrijetijd gesprekken, evaluatiegesprekken, MDO's en periodieke besprekingen.

Dit bieden wij
 • Een nauwe samenwerking tussen Vrije Tijd Ermelo en Vrije Tijd Soest.
 • Fijne collega's, een manager en een sturend behandelaar die gezamenlijk bijdragen aan de visie van Team Vrije Tijd en de behandeling van jongeren.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2236,- en maximaal € 3154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op jouw ervaring en opleiding.
 • Onregelmatigheidstoeslag conform CAO voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • De ruimte om door te groeien en jezelf te ontwikkelen in jouw vak met training en scholing.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Waarderende leerstructuur, inzicht en regie over jouw eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
 • Jij hebt een afgeronde mbo 4 of hbo opleiding zoals: Social Work, MMZ, SPH, Psychomotorische Therapie of Bewegingsagogie en bij voorkeur achtergrond in therapeutisch werken.
 • Jij hebt ervaring binnen het domein Jeugdzorg, jeugdbehandeling GGZ of gehandicaptenzorg. Kennis van en ervaring met Triple C en competentie gericht werken (CGW) is een pré.
 • Jij hebt visie op behandeling en begeleiding en bent een persoonlijkheid met daadkracht, sensitiviteit, geduld, weerbaarheid en creativiteit.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. De gesprekken vinden plaats op woensdagochtend 18 mei of donderdagmiddag 25 mei.

Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze behandelgroep en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem contact op met Renate Snijder (manager zorg) via telefoonnummer 06 - 22 47 86 97 of bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Wil je meer weten over werken bij 's Heeren Loo? Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. En heb je tijdens deze livechat vragen? Dan beantwoorden wij deze direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren tot 21
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) activiteitentherapeut
Activiteitenbegeleider
Jeugdzorgwerker
Spelbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Groepsbegeleider
Publicatiedatum 03-05-2022
Reageer voor 23-05-2022
Nummer 110574

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland