Begeleider WDL Complexe Zorg Ansen
Cosis

Introductie en uren

Het team van locatie Woon-werkboerderij Ansen is op zoek naar een Begeleider Complexe Zorg WDL (Werken Dagbesteding Leren) die affiniteit heeft met buitenwerkzaamheden voor 28 tot 32 uur per week.

Wat vinden we belangrijk?

De cliënt: Een veilige omgeving voor mij als cliënt, waarbij de begeleiding in mijn directe nabijheid is, dat is wat ik nodig heb. Ik ben beïnvloedbaar, maar ook overgevoelig voor prikkels. De begeleiding kan mij laten ervaren waar ik goed in ben en kan samen met mij zorgen voor een goede en passende invulling van mijn dag. In mijn woonomgeving werk ik aan mijn herstel om zo gewoon mogelijk te leven. Op deze manier krijg ik grip op mijn leven en kom ik niet in de problemen.

Wat ga je doen: Je gaat werken op een verbouwde boerderij waar cliënten wonen en werken, erfgebonden zorg, met verschillende niveaus wat emotionele ontwikkeling betreft. Als (werk)begeleider zorg jij ervoor dat de cliënten een zinvolle dagbesteding in en rondom de boerderij hebben. Deze activiteiten bestaan onder andere uit tuinieren, hout kloven en machineonderhoud van tractoren en ander gereedschap. Deze werkzaamheden voer je uit vanuit de samen 100 procent methodiek Triple C.

Dit ben jij: Fysiek en Mentaal ben je sterk en kan je wel tegen een stootje. Je bied een onvoorwaardelijke ondersteuning door middel van relatieopbouw en competentieontwikkeling. Aanvoelen en aanvullen van de menselijke behoeften is een belangrijke vaardigheid. Ook als tijdens dit proces door spanningsopbouw sprake is van agressie. Positieve signalen vanuit de cliënt, hoe klein ook, bijvoorbeeld een glimlach, geven jou energie en voldoening.

Heb jij affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking die hoog sensitief zijn (sociaal emotioneel niveau veelal tussen de 6 en 18 maanden) en lukt het je om contact te maken met de cliënt door oprechte interesse in de cliënt? Accepteer jij het moeilijk verstaanbare gedrag wat onze cliënt kan uiten/tonen, maar lukt het je ook om onder die 'ijsberg' te kijken wat er schuilgaat onder dat gedrag? En focus jij daarbij op de persoon en niet op het moeilijk verstaanbare gedrag? Oftewel heb je zin in een uitdagende baan op een prachtig, landelijk gelegen locatie in Ansen? Dan maken we graag kennis met jou!

Wat vragen we van je?

 • Doorzettings- en relativeringsvermogen, lef en een stevige persoonlijkheid.
 • Enthousiast is over de werkzaamheden passend bij de boerderij, zoals bijvoorbeeld machine en tuinonderhoud.
 • Affiniteit met het geven van een duidelijke begeleidingsstructuur, laag EE en spiegelend kunnen werken.
 • Flexibele instelling in verband met wisselende diensten.
 • Een rijbewijs/auto.
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen.

Voldoe je nog niet volledig aan bovenstaand profiel, solliciteer dan alsnog of neem contact met ons op. Oftewel, ben je zij-instromer en wil de overstap naar de zorg maken? Ook dan komen we graag met jou in contact.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Dezelfde salarisschaal als je collega's begeleider intensieve zorg minimaal € 2.110,- en maximaal € 3.009,- volgens FWG 35 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
 • Contract voor bepaalde tijd, voor de duur van een jaar.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz).
 • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst, laat dan van je horen door middel van een pakkende sollicitatie! Heb je geen relevante opleiding en ben je wel enthousiast geworden, solliciteer dan toch.

Je kunt solliciteren via de button 'solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Tim Sieders, teamcoördinator op telefoonnummer 06 302 134 54. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een bericht met jouw naam en vraag, zodat we zo spoedig mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Meer weten over jouw nieuwe werkplek?

Breng een bezoek aan de website van locatie Ansen.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Type Vacature
Intern nummer 2022-2634
Organisatie Cosis
Locatie Woonwerkboerderij Ansen
Postcode 7964 KK
Stad Ansen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 07-11-2022
Reageer voor 01-01-2023
Nummer 115318

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis