Begeleider Werkeren 50-40
Frion

Functieomschrijving

In deze omgeving kom je werken
Midden in de bruisende wijk Stadshagen, op loopafstand van het winkelcentrum ligt de Werkerlaan waar onder andere de locatie Werkeren 50-40 zich bevindt. Bij Werkeren 50-40 wonen 12 ouder wordende cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Veel cliënten hebben lichamelijke beperkingen en/of psychische problemen. De cliënten hebben de beschikking over een eigen appartement met badkamer en toiletruimte. De cliënten maken veelvuldig gebruik van de gezamenlijke ruimte, doen regelmatig een beroep op de begeleiding en nemen enthousiast deel aan de DOL (Dagbesteding Op Locatie) en andere activiteiten binnen en buiten het gebouw. Hiervoor hebben wij een intensieve samenwerking met verzorgingshuis IJsselheem. De arts, apotheek, fysiotherapeut, kapper en het restaurant zijn allemaal bereikbaar binnenshuis. Bij team Werkeren wordt iedereen ingezet op zijn/haar kwaliteiten. Het team bestaat uit assisterend begeleiders, begeleiders en persoonlijk ondersteuners. Iedereen doet in de dagelijkse gang van zaken dezelfde werkzaamheden: het verrichten van ADL, het begeleiden op de groep en de dagbesteding.
 
Hoe ziet de rol er uit
Als begeleider heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Je vindt het leuk om de cliënten te stimuleren zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren. Naast de verstandelijke beperking komen bij Werkeren 50-40 de volgende problematieken voor; lichamelijke, medische en psychiatrische of een combinatie van deze. Door de twee verschillende doelgroepen en bijkomende problematieken is het een dynamische groep waarbij er sprake kan zijn van verbale agressie. Beide groepen vragen een evenwicht tussen rust en activiteit, zowel binnen als buiten de groep. Je hebt een grote portie veerkracht en bent sterk in relatienetwerken. Je bent gespitst op de non-verbale signalen van de cliënt en reageert op juiste wijze. Omgaan met feedback en reflecteren op je eigen handelen zie je als kans om je verdere te ontwikkelen en om nog betere zorg te bieden. Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen en daarbij nét dat stukje extra te geven.

Functie eisen

 • Je hebt een rustige, betrouwbare en creatief ondersteunende houding, waarbij je rekening houdt met de achteruitgang en het tempo van de cliënt;
 • Jij kunt goed in een team samenwerken en werkt volgens de afspraken;
 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal MBO 4 niveau afgerond;
 • Je bent flexibel, door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe je dit ook graag in de avonden en weekenden.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een contract voor een jaar voor 24 tot 28 uur per week. Hiervan zul je minstens vier maanden worden ingezet bij Werkeren 50-40. Mocht jouw inzet hier niet meer nodig zijn, kijken we graag met je naar verdere mogelijkheden;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).
Let op: Wanneer wij jou geschikt achten voor deze functie, willen wij jou z.s.m. uitnodigen voor een kennismaking met onze organisatie! Dit betekent dat de vacature zal sluiten zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.
 
Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
Geïnteresseerd?
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Werkerlaan 50-40
Postcode 8043 LK
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 23-11-2021
Reageer voor 07-12-2021
Nummer 73111
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion