Begeleider Wismarstraat
Frion

In deze omgeving kom je werken

De Wismarstraat, in de wijk Hanzeland in Zwolle-Zuid, bestaat uit 4 eengezinswoningen die gekoppeld zijn aan elkaar. Hier wonen momenteel 11 bewoners, verdeeld over 2 groepen. Elke groep heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken waar de bewoners samenkomen om bijvoorbeeld koffie te drinken, te eten of samen televisie te kijken. Binnen de woonvorm wonen 7 mannen en 4 vrouwen in de leeftijd van ongeveer 18 tot 55 jaar met een licht tot matige verstandelijke beperking. Daarnaast is er bijkomende problematiek zoals een dwangstoornis, autisme en ADHD. Enkele bewoners hebben het syndroom van Down en daarmee een versneld en complex verouderingsproces. De zorg- en begeleidingsbehoefte van deze bewoners verandert en intensiveert daarom snel. De woning is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Langzaam wordt de locatie omgevormd naar een jongerenlocatie, waar bewoners leren zoveel mogelijk zelfstandig te wonen.
 

Hoe ziet de rol er uit

Als begeleider heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij durf jij een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met de persoon met de verstandelijke beperking en ondersteun je hem/haar in het vergroten van zijn/haar competenties. Ook weet jij rust en veiligheid te bieden zodat de bewoner zich optimaal kan ontwikkelen. Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen en daarbij nét dat stukje extra te geven.
 

Wat vragen wij

  • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op MBO 4 niveau afgerond of hebt meerdere jaren werkervaring, een zorg gerelateerde MBO niveau 3 opleiding afgerond en bent bereid om een opleiding MBO niveau 4 te volgen;
  • Je hebt een rustige, betrouwbare en creatief ondersteunende houding, waarbij je rekening houdt met het tempo van de bewoner;
  • Jij kunt goed in een team samenwerken en werkt volgens afspraken;
  • Je bent flexibel, door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe je dit ook graag in de avonden en weekenden.

Wat bieden wij

  • Een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;
  • 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
  • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
  • Een goede pensioenregeling;
  • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).
Goed om te weten: de gesprekken zijn gepland op woensdag 25 mei. Het zou fijn zijn als je hier op voorhand rekening mee kunt houden.

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
 
Geïnteresseerd?
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Wismarstraat
Postcode 8017 KW
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 13-05-2022
Reageer voor 24-05-2022
Nummer 110909
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion