Begeleider Wonen / Balkenhof 5-6 / uren in overleg
Elver

Wat ga je doen?

Eigenlijk kun je Balkenhof 5-6 zien als een groot gezin, waar mensen wonen met ieder hun eigen-aardigheden waar we met liefde voor zorgen. Bij Balkenhof 5-6 ga je doen waar je voor opgeleid bent. Bewoners verzorgen in een huiselijke sfeer. Wij houden onze visie altijd duidelijk voor ogen: de bewoners staan centraal, zij zijn afhankelijk van ons, wij dragen daar zorg voor.

Dit maakt dat de uitdaging ligt in het oppakken van kleine signalen van onze bewoners en daarmee aan de slag te gaan. Je overlegt veel met je directe collega's maar ook met bijbehorende disciplines. We stoppen onze tijd liever in een wandeling met een bewoner, dan dat we bezig zijn met administratieve rompslomp. Als team zijn we collegiaal, begripvol en eerlijk. Zolang jij de juiste inzet toont komen we samen een heel eind.

Wat ga je doen?
Binnen Balkenhof 5-6 bieden wij de bewoners zorg van 7.30u tot 22.30u. Om je een beter beeld te geven van de werkzaamheden, nemen we je in grote lijnen mee door de dag. We starten samen aan de keukentafel van Balkenhof 5. Nadat je de rapportage hebt gelezen overleg je onderling wie, aan welke kant wil werken en welke bewoners je verzorgt. Je zet de medicatie klaar en loopt naar de slaapkamers. Wanneer je wat langer bij ons werkt en de bewoners wat beter kent, weet je dat je op iedere slaapkamer waar je binnenstapt, weer een andere benaderingswijze kiest. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen, specifieke zorgvraag. Zo kun je bij de één vol bombarie binnenkomen en krijg je meteen een grote glimlach. Terwijl je bij de ander zachtjes binnenkomt, eerst een klein lampje aan zet om vervolgens rustig samen op te starten. Als alle bewoners het ontbijt op hebben gaat de tussendeur open en kijk je of er aan de andere kant nog hulp nodig is.

Je brengt vervolgens een aantal bewoners naar de dagbesteding, tegenover onze woning, en geeft eventuele bijzonderheden door. Rond 10.00u drinken we gezamenlijk een kopje koffie in de woonkamer. Ondertussen heb je al op de agenda gekeken of er bijzonderheden voor de bewoners in staan (dokter, fysio e.d.) of specifieke dingen die geregeld moeten worden.

Hier kun je na de koffie mee aan de slag. Buiten deze zorggerelateerde taken om, doe je net als in een normaal gezin, ook een aantal huishoudelijke taken. Was vouwen, opruimen, aanvullen van zorgmaterialen, bedden opmaken, vaatwasser in- uitpakken enz.

Er zijn altijd een aantal bewoners thuis die je tussendoor ook nog wat aanbiedt en waar je constant een lijntje mee houdt. Zij hebben altijd prioriteit. Tegen 12.00u haal je weer een aantal bewoners op van de dagbesteding en ga je lunchen. De meeste bewoners gaan daarna even rusten. De middag proberen we echt vrij te houden om iets te ondernemen met deze bewoners. Je schat van te voren in waar de bewoner behoefte aan lijkt te hebben en speelt daar op in. Dit zijn veelal sensopatische activiteiten. Ruimte voor een wandelingetje is er altijd. Voor je het weet is je dagdienst alweer om. Je zorgt dat je netjes rapporteert en overdraagt en kan met een tevreden gevoel naar huis. De avonddienst begint om 15.30u en gaat in dezelfde lijn verder.

Wat vragen wij van jou?
  • Samen als team zijn we verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt. We houden daarbij altijd rekening met wensen.
  • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep EMVB. Jij bent flexibel, enthousiast en weet in te spelen op de behoeftes van de bewoners. Je ziet het als een uitdaging om, door middel van de kleinste details, een groot verschil te maken.
  • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Verzorgende IG, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
  • Uren zijn in overleg.
  • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
  • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
  • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
  • Jouw gezondheid vinden we minstens zo belangrijk. Daarom hebben we speciaal voor onze medewerkers een vitaliteits dashboard. Hier vertellen wij jou graag meer over!
  • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 2.110,- en € 3.009,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
  • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden.

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou!

Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega's van Balkenhof 5/6 via [email protected] of via 0314-696935

Meer info
Balkenhof 5-6
[email protected]
0314-696935

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 20-10-2022
Reageer voor 30-11-2022
Nummer 114841

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver