BEGELEIDER WONEN - Erve Nienenhoek in Den Ham
Ambiq

Functieomschrijving

De zorg en begeleiding van Ambiq Volwassenenzorg richt zich op wonen en werken voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek.
Dit gebeurt in kleinschalige woonvormen, vaak in de buitengebieden, met de mogelijkheid van dagbesteding op het eigen terrein. De dagbesteding is specifiek arbeidsmatig van opzet. Deze zorg en begeleiding hebben als doel om stabilisatie van de bewoner in zijn omgeving tot stand te brengen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten.
De uitgangspunten daarbij zijn dat: de bewoner prettig woont; een zinvolle dagbesteding heeft; zich gestimuleerd weet om eigen en adequate keuzes te maken.

Op de woon en dagbestedingslocatie Erve Nienenhoek wordt 24-uurs-zorg verleend en ondersteuning en dagbesteding geboden aan maximaal 23 bewoners met een matig tot licht verstandelijke beperking, van wie een aantal met een combinatie van psychiatrische en verslavingsproblematiek. De dagbestedingsmogelijkheden bestaan uit; houtbewerking, onderhoud omgeving, onderhoud van groen, verzorging van dieren, onderhoud aan fietsen en auto’s en schilderen en tekenen. 

Wij zoeken een collega voor woonbegeleiding die ervaring heeft met de omschreven doelgroep, cliënten kan motiveren en stimuleren, rust uitstraalt, humor heeft , proactief is en teamplayer is. Je vindt het leuk om met de gedragswetenschapper een begeleidingsplan op te stellen en de doelen en het plan te vertalen naar het team. Je bent vaardig met werkzaamheden op de computer.

Om een beeld te krijgen van de type groepen, kun je het onderstaande filmpje bekijken.

 

Functie eisen

  • beschikken over een beroepsgericht hbo-diploma (spw, pedagogiek), dan wel een afgeronde mbo-opleiding (spw, saw-4) met enige jaren ervaring
  • Ervaring met zorg en begeleiding van mensen met verstandelijke beperking, gedragsproblematiek (LVG,SGLVG)
  • Ervaring met verslavingsproblematiek
  • Ervaring met het schrijven van en werken met werkdoelen voor de bewoners
  • Meerdere begeleidingsstijlen kunnen hanteren en toepassen
  • Reflecteren op eigen handelen
  • Gewend zijn te overleggen en open te communiceren met collega's
  • Overstijgend en methodisch kunnen denken en handelen
  • Een positieve instelling hebben en denken vanuit mogelijkheden en oplossingen

Inschaling

Wat je krijgt

Aandacht voor jou 
We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. We bieden een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, BHV, oplossingsgericht en systeemgericht werken en weerbaarheid en bejegening.          

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket 
De CAO gehandicaptenzorg is van toepassing. Als professional word je ingeschaald in schaal 40.

Ook word je deelnemer van het pensioenfonds PFZW. Na een jaar kun je gebruik maken van ons uitruilsysteem zodat je financieel voordelig een fiets, computer of telefoon en sportbenodigdheden kunt aankopen.

Een warm welkom
Nieuwe collega’s krijgen een warm welkom, zodat jij je zo goed en zo snel mogelijk bij ons thuis voelt. We hebben een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat. 

Arbeidsovereenkomst
We zoeken een collega die ons team wonen voor minimaal 16 - maximaal 28 uur per week komt versterken.

Bijzonderheden

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorg- en behandelvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving.
Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod.

Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER.
Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Een referentiecheck en het kunnen overhandigen van een VOG is onderdeel van de procedure.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Erve Nienenhoek 4 in Den Ham
Postcode 7683SC
Stad Den Ham
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Mevrouw L. Kooistra (clustermanager) tel.: 088 - 777 60 00. Meer informatie over Ambiq vindt u via www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 09-06-2021
Reageer voor 23-06-2021
Ingangsdatum 01-08-2021
Nummer 68909
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq