Begeleider Wonen / Het Palet / 18 - 30,6 uur
Elver

Wat ga je doen?

Wij zijn een begeleiding intensieve groep waarbij je werkt met 5 vrouwelijke bewoners tussen de 54 en 65 jaar oud, zij hebben een ernstig tot zeer ernstig verstandelijke beperking. Naast begeleiding helpen wij de bewoners ook bij de verzorging, uitgangspunt is daarbij dat wat ze zelf kunnen, doen ze zelf. Wij ondersteunen of nemen over waar nodig. Bij deze doelgroep ligt de nadruk op het behouden van vaardigheden, het aanbieden van passende activiteiten en het creëren van een fijne sfeer. De activiteiten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit wandelen, snoezelen, samen muziek luisteren of een uitje met de bus.

Elke dag proberen we de bewoners te begeleiden met hun "gewone leven", met alle dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan koken: we koken in het weekend zelf, dit doen we samen, de een schilt de aardappels, de ander roert in de pan en weer een ander zit in de keuken te kijken naar wat er allemaal gebeurd. Zo doet iedereen mee. Dit doen we de hele dag door; met tafel dekken, tijdens het eten en ook met het afruimen en alles weer opruimen en afwassen. De bewoners rusten na een drukke week op de dagbesteding uit in het weekend of gaan lekker dansen bij de Danssoos.

Waarom hier werken?
Wij gaan uit van elkaars mogelijkheden en niet van elkaars beperkingen. Dit geldt niet alleen voor de bewoners, maar juist ook voor de collega's. Iedereen is uniek en mag er zijn. Ieder heeft zijn of haar sterke punten, die willen we juist benutten. En door elkaar aan te vullen ontstaat er een team: een kleurrijk Palet. Samen staan we voor de bewoners en voor elkaar.

Heb je een open houding, neem dan je unieke zelf mee. Wij vinden het belangrijk dat iedereen (collega en bewoner) zichzelf mag zijn.

Bekijk via de volgende link het filmpje, https://www.youtube.com/watch?v=ToOAVaHddT8&t=2s, om een indruk te krijgen van Het Palet.

Wat ga je doen?
Als Begeleider ben je gericht op het bieden van rust, duidelijkheid, voorspelbaarheid en veiligheid. Daarbij is het belangrijk dat jij een duidelijke en consequente benadering toepast als een bewoner moeilijk verstaanbaar gedrag vertoont. Wij werken vanuit Triple C. Dit betekent dat je als begeleider een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met je bewoner hebt. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. Het ene moment kan de bewoner een activiteit bijna zelfstandig en een ander moment is er meer begeleiding bij nodig. Zo kan een bewoonster door haar gedrag de ene dag zelfstandig haar brood smeren (zij 90%, wij 10%) en de andere dag door spanning helpen we haar (zij 30%, wij 70%), we doen het samen (samen 100%).

Het "gewone leven" staat bij ons centraal en daarbij is een goede en heldere communicatie met onze bewoners een vereiste. Die communicatie is per bewoner en moment verschillend, verbaal (meestal korte woorden), non-verbaal of ondersteund met picto's of gebarentaal. Wij vinden het belangrijk om elke bewoner zoveel mogelijk regie over haar eigen leven te geven. Daarnaast heeft een van onze bewoners 1-op-1 begeleiding en waar het kan draait zij mee in de groep.

Wat vragen wij van jou?
 • Jij bent iemand die flexibel en creatief is. Denk hierbij aan indeling van het dienstenpatroon, maar ook kan jij je begeleidingsstijl aanpassen aan de omstandigheden en de stemming van de bewoner.
 • Jij hebt een open houding naar bewoners en collega's. Iedereen mag zichzelf zijn.
 • Jij bent iemand die rust en kalmte uitstraalt, maar ook gezelligheid en sfeer kan meebrengen.
 • Jij staat stevig in je schoenen en kan hierbij omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Jij bent een doorpakker in je begeleidingsstijl en qua taken die bij je functie horen.
 • Jij bent in het bezit van een rijbewijs, omdat wij met de bewoners vaak op pad gaan voor activiteiten buiten het terrein.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
 • Als Begeleider Wonen zijn alle uren bespreekbaar (bijvoorbeeld 10 uur per week, maar ook 18 uur per week of zelfs 30,6 uur per week) afhankelijk van de reacties op deze vacature.
Wij stemmen graag in overleg jouw uren af.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 2.110,- en € 3.009,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Hebben we je interesse gewekt? Neem dan contact op met de collega's van Het Palet via [email protected] of 0314-696572.
 • De vacature heeft geen sluitingsdatum omdat we graag doorzoeken tot we de juiste persoon gevonden hebben.
Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.
*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info
Het Palet (Nieuw-Wehl)
0314-696572
[email protected]

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 10
Uren tot 10
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 13-04-2022
Reageer voor 31-12-2022
Nummer 109993

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver