Begeleider wonen / Hoef 6 / uren in overleg
Elver

Wat ga je doen?

Op Hoef 6 wonen vijf heren en één dame in de leeftijd van 25 tot 40 jaar, die naast een verstandelijke beperking ook verscheidene andere stoornissen hebben, bijvoorbeeld binnen het autistisch spectrum. De gemiddelde ontwikkelingsleeftijd ligt rond de 2 jaar. De Triple C- behandelvisie staat bij ons hoog in het vaandel, we staan nu eenmaal liever stil bij onze eigen tekorten dan bij eventueel probleemgedrag van de cliënten. We werken vanuit een zo menswaardig mogelijke bejegening, waarbij de eigenheid en hulpvraag van onze cliënten centraal staat. Dus… samenwerken in plaats van beheersen, denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en aanvullen daar waar de behoefte van de cliënten op dat moment ligt. De ene dag kan dat anders zijn dan de andere, maar samen halen we altijd weer de 100%!

Wat ga je doen?
Als Begeleider op Hoef 6 ben je de betrouwbare ander. Soms als maatje, soms als coach, en soms als rots in de branding. Onvoorwaardelijk en altijd. Alles om het gevoel van veiligheid bij onze cliënten zo veel mogelijk te kunnen waarborgen. Natuurlijk vraagt het soms energie en doorzettingsvermogen om er voor onze cliënten te kunnen zijn, maar opgeven staat niet in ons woordenboek. Sterker nog: uiteindelijk levert het juist energie op!

We voeren op Hoef 6 ons eigen huishouden. Soms druk en rommelig maar meestal warm en gezellig. Alle klusjes die je in een huishouden tegenkomt, zoals boodschappen doen, wassen, koken, tuinieren, etc doen we samen met de cliënten. Soms 1 op 1, soms in een groepje. Ook verzorgen we deels een stuk dagbesteding vanuit huis, naast de dagbesteding waar onze cliënten buiten de Hoef aan deelnemen. In de ochtend in een 1 op 1 situatie, in het weekend voor de hele groep, Een zinvol bestaan voor iedereen, afgestemd op het individu. Op Hoef 6 doe je er toe. Wie je ook bent en wat je ook nodig hebt. Samenwerking met familie en wettelijk vertegenwoordigers is voor ons dagelijkse kost en één van onze belangrijke pijlers. Net als de samenwerking met de verschillende disciplines binnen Elver, zoals onze vaste gedragskundige.

Wat vragen wij van jou?
Als Begeleider op Hoef 6 maak je deel uit van het kernteam. Net zoals we cliënten aanvullen, vullen we ook elkaar aan. Onderlinge verschillen zijn niet lastig, ze zijn aanvullend, waardevol en interessant. Samen gaan we hier ook weer voor de 100%! Je werkt bij ons in wisselende diensten: overdag, 's avonds en afwisselend het weekend. Verder verwachten we een correcte, menselijke bejegening van jou naar zowel cliënten, hun achterban als naar collega's, Je bent in staat tot zelfreflectie, staat open voor nieuwe en andere inzichten en je hebt de bereidheid om te werken volgens de Triple C behandelvisie of dit jezelf eigen te maken.
 • Je hebt specifieke kennis van de doelgroep, aangevuld met kennis van methodieken voor gedragsregulering.
 • Je bent in staat te reflecteren op eigen handelen, je kan op een verantwoorde wijze onvrijwillige zorg zo veel mogelijk beperken en je bent in staat gehechtheidsbevorderend te werken.
 • Jij bent in het bezit van een rijbewijs, omdat wij met de bewoners vaak op pad gaan voor activiteiten buiten het terrein.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma niveau 4. Denk hierbij aan: Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg, sociaal werk of verpleegkundige
 • Heb jij een zorggerelateerde niveau 3 opleiding en wil jij graag een nieuwe uitdaging aangaan binnen Elver? Dan gaan we graag met jou het gesprek aan over ontwikkeling naar niveau 4!

Wat bieden wij jou?
Het team van begeleiders op Hoef 6 is een zeer gevarieerd en gemêleerd gezelschap. Zie het maar als een mooie afspiegeling van de samenleving. Heel verschillend, maar stuk voor stuk mensen met hart voor de cliënten. Samen zorgen we voor een fijne werk- en woonsfeer. Als team staan we bekend op Elver als enthousiast, open, zorgzaam en deskundig en dat maken we graag waar. In de eerste maanden op Hoef 6 word je intensief begeleid en bijgestaan door een vast teamlid. Naar behoefte bestaat daarna de mogelijkheid op een vaste buddy om op terug te vallen, om ervaringen mee te delen of andere zaken te bespreken. Naast begeleidingstaken zijn er nog tal van andere taken die gedaan moeten worden op en voor de woning. Zo kun je schaduw-pb-er worden van een cliënt en zul je deel gaan uitmaken van verschillende taakgroepen binnen ons team, afhankelijk van jouw persoonlijke kwaliteiten en interesses. Intern zijn er legio aan cursussen en trainingen die je kunt volgen. Sommige zijn verplicht, zoals de medicatiecursus en de weerbaarheidstraining. Op andere kun je jezelf naar wens inschrijven. Wat is nog meer van belang voor jou als je bij ons komt werken?
 • Wij gaan graag met jou in gesprek over passende uren. Je uren zijn in overleg met het Flexbureau aan te vullen (wij leggen je graag uit hoe dit precies werkt).
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Jouw gezondheid vinden we minstens zo belangrijk. Daarom hebben we speciaal voor onze medewerkers een vitaliteits dashboard. Hier vertellen wij jou graag meer over!
 • Als Begeleider Wonen EVB+ word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 40 tussen de € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

Vervolg?
Spreekt bovenstaande tekst jou aan? Reageer dan!
Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega's van de Hoef 6 via de mail [email protected] of bel naar 0314-696906.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure. Een kennismakingsgesprek en een dienst meelopen zijn vaste onderdelen daarvan.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info
Hoef 6
Tel: 0314-696906
E-mail: [email protected]

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 11-10-2022
Reageer voor 30-11-2022
Nummer 114588

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver