Begeleider Wonen / Locatie in overleg / 6-36 uur
Elver

Wat ga je doen?

Houd jij van een uitdaging en ben jij de begeleider waar onze bewoners op kunnen bouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken mannen en vrouwen die stevig in hun schoenen staan. Het werken met begeleidingsintensieve bewoners is een uitdaging. Als begeleider ben jij de onvoorwaardelijke ondersteuner van de bewoner, samen bouw je een vertrouwensband op en kijk je naar de mogelijkheden!Het is belangrijk om goed te kijken naar de bewoner. Waar groeit de bewoner van? Bij ons groeien ze bijvoorbeeld van een compliment en ze zoveel mogelijk zelf laten doen. Wij helpen de jongens graag waar het hen zelf niet helemaal lukt. Samen zijn wij 100%. Het kan zijn dat een bewoner de ene dag voor 80% iets zelf kan en de volgende dag voor 20%, maar wij geven hen altijd het gevoel dat zij zoveel mogelijk zelf hebben gedaan.
 • Ben jij benieuwd naar hoe het is om te werken binnen Elver? Lees dan de volledige blog van Fleur en Arjan.

Waarom hier werken?
Wij bieden jou de kans om verschillende groepen binnen Elver te leren kennen, voordat je aan een vaste groep via een vacature gekoppeld wordt. Je kunt op verschillende manieren aan de slag via ons:
 1. Je kiest ervoor om met een groter contract tijdelijk gekoppeld te worden aan een groep. Zo zijn wij regelmatig op zoek naar collega's die tijdelijk een groep kunnen ondersteunen voor de duur van bijvoorbeeld zwangerschapsverlof, ziekte of verlof van een collega. Je maakt uiteraard eerst kennis met de groep voordat je de keuze maakt om gekoppeld te worden. Mocht er daarna een vacature openkomen op die groep, dan kan je eventueel doorstromen.
 2. Via ons geavanceerde plansysteem kan jij zelf aangeven wanneer jij kan werken. Jij geeft jouw beschikbaarheid door en tevens kun je bieden op openstaande diensten waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zo kan jij zelf jouw rooster bepalen (wij vragen daarbij dat jij 2 weekenden per maand wordt ingezet).
 3. Je maakt een combi tussen de bovenstaande 2 opties. Stel: jij wil voor 24 uur per week bij ons aan de slag en een groep zoekt iemand voor een langdurige aanvraag voor 18 uur per week, dan kan jij 6 uur per week op andere groepen erbij werken. Zo heb jij rustig de tijd om Elver beter te leren kennen, word je op één groep ingewerkt en doe je meer werkervaring op.Tijdens jouw sollicitatiegesprek kijk je met ons samen naar jouw wensen en de mogelijkheden binnen Elver.
Tijdens jouw sollicitatiegesprek kijk je met ons samen naar jouw wensen en de mogelijkheden binnen Elver.

Wat ga je doen?
Zoals wij hierboven hebben aangegeven zijn er verschillende opties om ingezet te worden binnen Elver. Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen één of meerdere teams binnen Elver. Als jij voor langere tijd gekoppeld wordt aan een vaste groep, dan word je ingepland in het rooster en ben jij samen verantwoordelijk voor de diensten. Denk hierbij aan dag-, avond-, slaap en weekenddiensten. Als je ervoor kiest om je in te schrijven voor losse diensten, dan heb je direct contact met de collega's van het Flexbureau (Lieke, Wendy, Lobke, Milou, Miriam of Kylie).

Voor de doelgroep intensieve begeleiding werk jij met bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarbij kijk jij tijdens jouw dienst naar de vraag achter het gedrag. Wij werken vanuit Triple C. Dit betekent dat je als begeleider een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met je bewoner hebt. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. Het dagprogramma helpt de bewoners het gewone leven te ervaren aan de hand van betekenisvolle activiteiten. Denk hierbij aan boodschappen doen buiten het terrein, elke dag samen koken of lekker wandelen over ons mooie terrein. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega's invulling geeft aan de dag.

Wat vragen wij van jou?
 • Het is prettig als je ervaring hebt met het begeleiden van bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Het is belangrijk dat je samen kan werken met je collega's, omdat je samen verantwoordelijk bent binnen een zelfstandig werkend team.
 • Je voert de werkzaamheden uit volgens de regels en instructies van Elver en houdt hierbij rekening met de individuele zorgplannen van de bewoners. Jij mag hierbij initiatief nemen door dagelijkse problemen zelf op te lossen.
 • Je bent beschikbaar voor alle voorkomende diensten, denk hierbij aan ochtend-, dag-, avond- en weekenddiensten (hierbij wordt je minimaal 2 weekenden per maand ingezet).
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Verzorgende IG, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
 • Samen met ons stem jij jouw contract af; tussen de 6 tot 36 uur per week.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.920,- en € 2.853,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de uren en mogelijkheden binnen Elver!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met het Flexbureau via 06-12401469 of [email protected]

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info
Flexbureau
06-12401469
[email protected]

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie In overleg
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Full time
Uren van 6
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 01-03-2021
Reageer voor 01-03-2022
Nummer 58110

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver