Begeleider Wonen / Neptunus / 28,8 uur
Elver

Wat ga je doen?

Neptunus is een jonge dynamische groep. Op dit moment wonen er 7 bewoners in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. In de weekenden hebben we af en toe ook een logé. De bewoners die op Neptunus wonen zijn allemaal verstandelijk beperkt (dus niet lichamelijk), met daarnaast zeer uiteenlopende, soms complexe hulpvragen. De verstandelijke beperking is van verschillend niveau, van matig tot licht verstandelijk beperkt. Hierdoor is het aanpassen van je begeleidingsstijl erg belangrijk.

De bewoners vragen allemaal een duidelijke en consequente manier van begeleiden. Dagelijks gaan onze bewoners naar school of dagbesteding, hier in Arnhem en omgeving. Daarnaast proberen we leuke (creatieve) dingen te ondernemen met de bewoners. Ouders zijn veelal nauw betrokken met de opvoeding en de gebeurtenissen van hun kinderen. De driehoeksverhouding bewoner-verwant-begeleider staat bij ons op Neptunus dus erg centraal.

Waarom hier werken?
Kom bij ons werken als je van uitdaging en afwisseling houdt. Door de variërende hulpvragen en achtergronden van de bewoners is geen dag hetzelfde. Ben jij de persoon die op een enthousiaste, vrolijke maar toch consequente manier jongeren wilt helpen bij hun dagelijkse bezigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Nu wil je natuurlijk wel weten wat er van je verwacht wordt tijdens jouw dienst op Neptunus. Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega's verantwoordelijk bent voor jouw groep. We hebben onregelmatige diensten en werken ook in vakanties en weekenden. Ook wordt er van je verwacht dat je slaapdiensten draait. Doordeweeks gaan in de ochtend alle bewoners de deur uit, dit houdt in dat je dan een korte ochtenddienst draait van 3 á 4 uurtjes. In de middag begint de late dienst dan weer om 14:00 uur. Je hebt nooit een gebroken dienst.

Het creëren van een zo gewoon mogelijk leven staat centraal op Neptunus. Dit doen we door de bewoners zo veel mogelijk te betrekken bij het dagelijks leven. Denk hierbij aan samen koken of de was doen. Je bent als begeleider vrij om op een verantwoordelijke maar creatieve manier invulling te geven aan je dienst. In december verhuizen wij naar een nieuw gebouw, hier op het terrein. Dit brengt nieuwe mogelijkheden en kansen met zich mee.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Bel of mail ons gerust.

Wat vragen wij van jou?
 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Jij bent iemand die consequent kan handelen en standvastig is.
 • Je hebt ervaring met de doelgroep en het onderhouden van de sociale contacten van de bewoners.
Daarbij vind jij het leuk om opvoedkundig bezig te zijn.
 • Je bent flexibel in de samenwerking met jouw directe collega's en je staat open voor samenwerking met de andere groepen op deze locatie.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf minimaal niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work of Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).

Wat bieden wij jou?
 • Je werkt 28,8 uur per week. *Uren zijn in overleg met het Flexbureau aan te vullen tot 32 uur per week (wij leggen je graag uit hoe dit precies werkt).
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.920,- en € 2.853,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega's van Neptunus via groep1@elver.nl of 026-7502380 / 06-83217264.

Je hebt tot donderdag 2 december 2021 de tijd om te reageren op deze vacature.
De datum voor de selectiegesprekken volgt.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.
*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

Meer info
Neptunus
088-7961601
groep1@elver.nl

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Arnhem
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 18-11-2021
Reageer voor 02-12-2021
Nummer 72972

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver