Begeleider Wonen / Paardenbloem 1 / 28,8 uur
Elver

Wat ga je doen?

De Paardenbloem 1 is een leuke groep waar 3 vrouwen en 1 man in de leeftijd van 40 - 65 jaar wonen. Wij richten ons op bewoners met een ernstige (meervoudige) verstandelijke beperking. De bewoners hebben veel nabijheid nodig en vragen om een woon- en leefklimaat dat tegemoet komt aan hun individuele zorgvraag. In het werken op de Paardenbloem 1 staat het gedachtegoed van Triple-C centraal. Als Begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met je bewoner. Wij staan voor het leven samen met de bewoners. Het dagprogramma is hierin richtinggevend en samen met de bewoners wordt gekeken in welke mate ze zelf deel kunnen nemen. Naast de begeleiding van onze bewoners ben jij ook verantwoordelijk voor de ADL, denk hierbij aan douchen, wassen of een luier verwisselen. Wij zijn een zelfstandig werkend team, de verwachting is dat je als nieuwe collega hier ook aan gaat bijdragen.

Waarom hier werken?
Als je zin hebt in een uitdaging waarbij je jouw creatieve talenten op verschillende manieren wilt inzetten, reageer dan op deze vacature! Je krijgt de kans om een goede band met onze bewoners op te bouwen door de 1-op-1 en 2-op-1 begeleiding. Hiermee kan je altijd terugvallen op jouw collega's tijdens de dienst. We ondernemen ook graag activiteiten zowel in 1-op-1 momenten als in groepsvorm (bijvoorbeeld zwemmen, wandelen, uitjes, window shopping).

"Samen sterk en er staan" is een motto waar we ons als team in herkennen. Dit is terug te zien in dat we er altijd voor elkaar zijn en staan. We werken samen en bundelen graag onze ¨krachten¨ om telkens weer de uitdaging aan te gaan die er van ons gevraagd wordt. We gaan voor openheid en eerlijkheid binnen het team en geven iedereen de mogelijkheid om zoveel mogelijk zichzelf te zijn en te ontplooien.

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen ons team. De werkwijze en begeleiding van bewoners op Paardenbloem 1 wordt gekenmerkt door:
 • Het stimuleren en ondersteunen van sociale relaties en interacties onderling.
 • Omgaan met structuur.
 • Duidelijkheid bieden, consequent zijn en grenzen kunnen stellen.
 • Intensieve begeleiding, waaronder ook 1-op-1 begeleiding.
 • Het aanbieden van activiteiten, zowel individueel als in groepsverband.
 • Het om kunnen gaan met eventuele spanningen / agressieve ontladingen en het hanteerbaar en bespreekbaar maken daarvan.
Uitgangspunt hierbij is dat we rekening houden met de mogelijkheden en behoeften van onze bewoners. Dit is bepalend voor de begeleiding van de individuele bewoner, waarbij de accenten dan ook per persoon op verschillende gebieden kunnen liggen.

Wat vragen wij van jou?
 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep.
 • Jij bent in het bezit van een rijbewijs, omdat wij met de bewoners vaak op pad gaan voor activiteiten buiten het terrein.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) of Social Work.

Wat bieden wij jou?
 • Je werkt 28,48 uur per week.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd). LET OP: Dit betreft in eerste instantie een plek voor de duur van 1 jaar bij de Paardenbloem 1, hierna kijken we samen of jouw inzet bij Paardenbloem 1 voortduurt of dat we een andere passende plek binnen elver zoeken.
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Wij bieden een passend salaris conform het CAO Gehandicaptenzorg.
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega's Paardenbloem 1? Neem dan contact op via [email protected] of 0314-696947.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.

Wanneer wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluit de vacature.

*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info
Paardenbloem 1
0314-696947
[email protected]

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 21-04-2022
Reageer voor 15-06-2022
Nummer 110255

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver