Begeleider Wonen / Poolster / 24 uur
Elver

Wat ga je doen?

Wij zijn een begeleidingsintensieve groep waarbij je werkt met bewoners tussen de 28 en 65 jaar oud. Onze bewoners functioneren op een leeftijd van 3 - 7 jaar maar dit kan wisselend zijn naar gelang ze meer of minder gespannen zijn. Er zijn 6 mannelijke bewoners en 1 dame. Wij zijn een diverse groep waar stoornissen binnen het autistisch spectrum veel voorkomen. Ook komt er verbale en fysieke agressie voor, het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Daarnaast heeft 1 bewoner een supra-pub katheter wat specifieke handelingen vereist. Deze handelingen leren wij jou graag en ook hoe jij kan inspelen op de individuele behoeften van onze bewoners naast de andere ontwikkelingen binnen de groep. 1 bewoner krijgt 1 op 1 begeleiding. Het belangrijkste is dat jij de regie en het overzicht houdt en voor veiligheid, gezelligheid en humor zorgt voor de bewoners. Creatief talent is dan ook zeer welkom even als een open blik en een luisterend oor voor de bewoners.

Wij vinden het belangrijk dat de bewoners aansluiten bij het gewone leven. Denk hierbij aan het betrekken van bewoners bij het bijhouden van huishoudelijke klusjes, maar ook gaan wij in het weekend op pad voor de boodschappen, gaan wij daarna samen koken of wandelen we een heel stuk in het bos. Een uitje naar de bioscoop, uit eten of andere leuke bezigheden, zoals knutselen, zijn ook mogelijk. Zoals je kunt lezen zijn wij een hele gezellige groep die houdt van huiselijke gezelligheid waar ruimte is voor eigen inbreng. De ene dag kan een bewoner zich voor 80% inzetten en de volgende dag bijvoorbeeld 20%, maar wij zorgen ervoor dat wij samen 100% zijn. Daarbij geven wij hen altijd het gevoel dat zij zoveel mogelijk zelf hebben gedaan. Je gaat met de bewoners individueel aan de slag om hem of haar een zo fijn mogelijke dag te bezorgen en waar dit kan betrek je hen samen in groepjes. Wij hanteren hiervoor EIM-BOL methodiek.

Waarom hier werken?
Kom bij ons werken als je van een uitdaging houdt. Jouw inbreng wordt gewaardeerd en kan helpen om tot een zo goed mogelijk beeld van de bewoner te komen. Daarnaast zitten we in een spannende overgangsfase naar een nieuwe woning. Het proces rondom de verhuizing en alles wat daarbij komt kijken, zijn aandachtspunten waarbij wij klaar moeten staan voor de bewoners om voor duidelijkheid te zorgen. Er wordt een rustige, positieve begeleidingsstijl ingezet gericht op overzicht, duidelijkheid en veiligheid. Je werkt met een leuke groep bewoners en collega`s binnen een gevarieerd dagprogramma waarin inspannende en ontspannende activiteiten elkaar afwisselen. We bouwen een band op met onze bewoners, de bewoner staat hierbij centraal.

Bekijk via de volgende link (https://www.youtube.com/watch?v=d0ucgysMfak)het filmpjeom een leuke indruk te krijgen van de Poolster.

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega's verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond-, slaap,- en weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor de Poolster, wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega's. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega's met een open blik kijkt naar de behoeften van de bewoners en hoe we de begeleiding daar zo goed mogelijk op kunnen afstemmen. Voor de aankomende periode ligt de focus van de begeleiders erop om de verhuizing in goede banen te leiden.

Als begeleider ben je aanspreekpunt voor bewoners, help je hen om hun dag overzichtelijk en duidelijk te maken. Je biedt ze de veiligheid en houvast zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Je koppelt bevindingen terug naar collega's, familie en verwanten en ook in de rapportage. Je bewaakt, met jouw collega's, de uitvoering van de gemaakte afspraken en koppelt dit tijdig terug naar je collega's. Daarnaast neem je deel aan teamvergaderingen en andere besprekingen. Je staat open om kennis op te doen aan de hand van cursussen.

Wat vragen wij van jou?
  • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt. Je mag een dagdeel aangeven waarop je graag vrij zou zijn. Weekenden kunnen hier niet in meegenomen worden.
  • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep en kennis heeft van autisme, hechting en gedragsproblematiek.
  • Jij bent in het bezit van een rijbewijs, omdat wij met de bewoners vaak op pad gaan voor activiteiten buiten het terrein. Hiervoor is het ook mogelijk om een bus te reserveren van Elver zelf.
  • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Verzorgende IG, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
  • Je werkt 24 uur per week. *Uren zijn in overleg met het Flexbureau aan te vullen tot 32 uur per week (wij leggen je graag uit hoe dit precies werkt).
  • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
  • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
  • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
  • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 2.110,- en € 3.009,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
  • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega's van Poolster via [email protected] of 06-22710603.

De vacature heeft geen sluitingsdatum omdat we graag doorzoeken tot we de juiste persoon gevonden hebben.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.
*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info
Poolster (Arnhem)
06-22710603
[email protected]

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Arnhem
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 30-03-2022
Reageer voor 31-12-2022
Nummer 109522

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver