Begeleider Wonen / Saturnus / 16 - 36 uur
Elver

Wat ga je doen?

We werken vanuit het 'gewone leven', denk hierbij aan het betrekken van onze bewoners bij: boodschappen doen, samen koken, wassen en het samen maken van een menulijst. De activiteiten van onze bewoners zijn gericht op eigen interesse, en naar behoefte gezamenlijke activiteiten. Kom bij ons werken als je van een uitdaging houdt. Er wordt een positieve begeleidingsstijl ingezet met veel humor en gezelligheid. We bouwen graag een onvoorwaardelijke band voor zover mogelijk met onze bewoners op, de bewoner staat hierbij centraal.

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega's verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond-, slaap,- en weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Saturnus wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega's. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega's invulling geeft aan de dag.

Functiegebonden competenties die belangrijk zijn in het werken met deze doelgroep:

Inlevingsvermogen en nieuwsgierigheid naar de ander
Doorzettingsvermogen
Relativerend vermogen
Verantwoordelijkheid
Uitstekende communicatieve vaardigheden, ook in emotioneel intensieve situaties
Creativiteit
Voorspelbaarheid
Reflecterend vermogen
 • Iemand bent met een grote mate van zelfstandigheid; je durft en kunt initiatieven, beslissingen en verantwoordelijkheid nemen.
 • Je op je gemak voelt bij verschillende begeleidingsstijlen en je kunt deze combineren.
 • Betrokken en kritisch bent en ook over aanpassingsvermogen beschikt.
 • Affiniteit hebt met de beschreven doelgroep en dat je stevig in je schoenen staat.
 • Goed kunt communiceren, motiveren en stimuleren.
 • Eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf en je collega's.
 • Flexibel bent wat betreft diensten en werktijden.
 • Goed kunt samenwerken binnen een team (ondersteuning/verdeling van taken).
 • Het is een pré dat jij in het bezit bent van een rijbewijs.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
 • Je werkt 16 tot 36 uur per week, wij gaan graag in gesprek met jou over passende uren.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 2.110,- en € 3.009,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met Inge Sterk via [email protected]
 • De vacature heeft geen sluitingsdatum omdat we graag doorzoeken tot we de juiste persoon gevonden hebben.
Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.
*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info
Saturnus in Arnhem [email protected]
06-51006274 / 06-83547943

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Arnhem
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 16
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 16-05-2022
Reageer voor 31-12-2022
Nummer 110933

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver