Begeleider Wonen / Witte Raaf / 25,2 uur
Elver

Wat ga je doen?

De Witte Raaf is een woongroep met drie bewoners. Samen zijn wij er voor onze mannelijke bewoners van tussen de 22 - 34 jaar met een zeer complexe zorgvraag. Denk hierbij aan de begeleiding voor moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners vinden het erg prettig als jij als begeleider in de buurt bent en wij kijken daarbij naar de vraag achter het gedrag.

Wij werken vanuit de Triple C gedachte. Dit betekent dat je als begeleider een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie hebt met de bewoners. Het dagprogramma helpt onze bewoners het gewone leven te ervaren aan de hand van betekenisvolle activiteiten. Denk hierbij aan boodschappen doen buiten het terrein, elke dag samen koken en lekker wandelen op ons mooie terrein. Wij kijken naar hoe onze bewoners zich voelen en op basis daarvan delen wij de dag in. Samen zijn wij 100%. Het kan zijn dat de bewoners de ene dag voor 80% iets zelf kunnen doen en de volgende dag voor 20%, maar wij geven ze altijd het gevoel dat ze zoveel mogelijk zelf hebben gedaan. De bewoners krijgen een zinvolle dagbesteding binnen Elver.

Waarom hier werken?
Je krijgt de kans om een nieuwe woning op te starten en hierbij jouw ervaring en kennis toe te passen.

Wij proberen binnen deze nieuwe woongroep een huiselijke werksfeer te creëren. We trekken waar het kan ook op met verschillende buurtgroepen, waarbij we samen bijvoorbeeld naar ons restaurant Banningshof (op het terrein) gaan om koffie te drinken. Om de vier weken bespreken we tijdens een vergadering de lopende zaken met elkaar. Dit gaat over de bewoners, maar ook zeker over het team. Het is een moment om aan elkaar te vragen hoe het gaat.

Met de Witte Raaf gaan we ons de eerste twee weken intensief verdiepen in de bewoners door middel van diverse scholingen en cursussen. Ook na deze twee weken krijg jij de kans om je verder te ontwikkelen met behulp van scholingen en cursussen!

Wil jij een indruk krijgen van Elver, je nieuwe collega's en een van de bewoners? Bekijk dan ons filmpje via: https://youtu.be/1Zo5RuQADg0

Karina (Persoonlijk Begeleider Witte Raaf):
Ik ben vanaf het begin betrokken bij dit nieuwe plan.3 cliënten met een complexe zorgvraag, waar ik ook mee heb gewerkt. In de volksmond complexe cliënten, maar ze hebben ook zulke leuke kanten, sociaal, enthousiast, het echt samen dingen doen met jou als begeleiding, is ook samen genieten. Cliënten die ook nog in ontwikkeling zijn, dus dit vraagt van jezelf ook creatief denken en dat vind ik persoonlijk leuk en boeiend.


Om dit alles tot een succes te laten worden, is een goed team met mensen die er voor willen gaan, stevig in de schoenen staan heel belangrijk. Met elkaar kijken wat heb je nodig als team, als persoon om je werk goed te kunnen doen en ook veilig te kunnen doen.

Wat ga je doen?
Binnen een zelfstandig werkend team ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor jouw woongroep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond- avond slaap en -weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega's. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega's invulling geeft aan de dag.

Wat vragen wij van jou?
 • Je hebt geduld en straalt veel rust uit, dit is een belangrijke eigenschap die nodig is.
 • Je bent creatief in de begeleiding en kunt op het juiste moment de juiste begeleiding bieden.
 • Het is prettig dat je in kan springen bij spanningsopbouw in verschillende fases. Daarbij sta je stevig in je schoenen en kan je omgaan met zeer moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Jij bent in het bezit van een rijbewijs, omdat wij met de bewoners vaak op pad gaan voor activiteiten buiten het terrein.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
 • Je werkt 25,2 uur per week. *Uren zijn in overleg met het Flexbureau aan te vullen tot 32 uur per week (wij leggen je graag uit hoe dit precies werkt).
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.920,- en € 2.853,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met khoftijzer@elver.nl of lvhalteren@elver.nl.

Je hebt tot dinsdag 26 oktober 2021 de tijd om te reageren op deze vacature.
De datum voor de selectiegesprekken volgt.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

Meer info
Nieuwe Woning Elver khoftijzer@elver.nl of lvhalteren@elver.nl

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 25
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 12-10-2021
Reageer voor 26-10-2021
Nummer 71803

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver