Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Kun je mee bewegen in de veranderende belevingswereld van de cliënten? Wil je werken op een mooie buitenlocatie middenin de wijk?

Op de Leemhorst 14 wonen 11 cliënten in de leeftijd tussen 49 tot 82 jaar. Sociaal emotioneel bevinden zij zich in de leeftijd tussen 0 en 6 jaar, een aantal verkeren in een fase van dementie. Verbaal zijn ze redelijk redzaam. De oudere cliënten hebben baat bij een begeleider die geduldig is en nabijheid biedt. De bewoners vinden het fijn om naar muziek te luisteren, te lachen of om lekker te eten. Zorgzaamheid en humor is dan ook wat we graag terugzien in jouw begeleidingsstijl.

Een aantal cliënten zijn hulpbehoevend en volledig afhankelijk van jou als begeleider in de ADL.
De uitdaging zit in de afwisseling tussen zorg en begeleiding. De begeleiding is individueel gericht en de behoefte van de cliënt is elke dag het vertrekpunt. Niets moet, alles mag. Het enthousiasme van de cliënten als ze thuiskomen en ons als begeleiders weer zien maakt je werk onbetaalbaar. Overdag bieden wij dagbesteding aan huis. Dit bestaat momenteel nog uit kleinschalige activiteiten maar dat willen we nog verder vormgeven.

Je komt terecht in een deskundig en enthousiast team van 18 collega’s. Het gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel is groot en deze toewijding zien wij graag terug in een nieuwe collega.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Slaapdiensten maken deel uit van het arbeidspatroon. Je moet dus BHV geschoold zijn of worden.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 18-22 uur per week. De uren worden voorafgaand aan indiensttreding in overleg vastgesteld.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst ter vervanging van verlof in eerste instantie voor de duur van 12 maanden, verlenging en uiteindelijk een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden.
  • Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Procedure

Reageren kan tot en met zondag 17 november.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 26 november in de ochtend. De eventuele uitnodiging hiervoor ontvang je op donderdag 21 november.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.432
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Almelo, De Leemhorst 14
Postcode 7609 LA
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 22
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 07-11-2019
Reageer voor 18-11-2019
Nummer 49421
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra