Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Houd jij van dynamiek maar wil je ook graag werken in een sterk, vast en gezellig team? Dan is werken op Boerderijpad 1-3 echt iets voor jou

Boerderijpad 1-3 is een groep, opgedeeld in 2 geschakelde woningen. Wat direct opvalt als je de woning binnenkomt is de huiselijke en prettige sfeer. Een echt thuis voor de 12 cliënten in de leeftijd van 33 tot 52 jaar. Daar waar binnen Boerderijpad 1 de nadruk ligt op de begeleiding zie je binnen Boerderijpad 3 de combinatie van zorg en begeleiding.

De vier vrouwen en 2 mannen aan kant 1 hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking met bijkomende beperkingen waar autisme en hechtingsproblematiek het meest aan de orde zijn. Het beeld is disharmonisch wat maakt dat jij als begeleider altijd alert bent op dat wat de cliënt kan en aankan. Wanneer dit niet in balans is geeft dat onbegrip naar de omgeving wat resulteert in hyperactief of destructief gedrag met bijbehorende contactproblemen. Jouw rustige en zekere houding, waarin je het lijntje houdt, helpt de cliënt weer te laten zakken in alertheid.

Bij de 3 mannen en 3 vrouwen binnen kant 2 is er sprake van een ernstige verstandelijke beperking met bijkomende lichamelijke beperkingen. Naast ondersteuning in de ADL zorg je hier voor een overzichtelijk en voorspelbaar dagprogramma. Een luisterend oor en een warme en geduldige begeleiding is hier belangrijk waarin je tijd neemt in het contact met de cliënt.

Bij ons krijg je een flinke dosis gezelligheid. Van de 12 cliënten maar ook van je 15 collega’s. Stabiliteit en collegialiteit is naast het harde werken wat ons typeert. De dynamiek op de groep is groot, dat is iets wat jou aantrekt. Je krachtige uitstraling is belangrijk, net zoals je kwetsbaarheid wanneer je het even niet meer weet. Wij zijn er dan om jou te ondersteunen. Jouw houding is hierin actief en je wilt graag leren. Daarnaast zien en horen we graag jouw kritische blik zodat we met elkaar scherp blijven op de beste zorg voor onze cliënten.
 

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Ervaring in een soortgelijke functie

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 18 uur per week.
  • Voordat jij onze nieuwe collega wordt, krijg jij de kans eerst een dagje met ons mee te lopen.
  • Een salaris van min. € 1.861,- / max. € 2.766,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Interne en externe kandidaten ontvangen een aanstelling tot 1-11-2021 met kans op verlenging. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Procedure
Reageren kan tot en met 18 april 2021.

De gesprekken vinden plaats middels videobellen op maandag 26 april a.s. in de middag.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.077
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Boerderijpad 1-3
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 18
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Boerderijpad 1-3, telefoonnummer: 088-4305110 of 088-4305105. 
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 06-04-2021
Reageer voor 19-04-2021
Nummer 63919
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra