Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Ben jij geduldig, kun je duidelijk zijn en heb je ervaring in het werken met autisme? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Binnen Boerderijpad 5 wonen zes mensen met een matig verstandelijke beperking en autisme in de leeftijd tussen 18 en 40 jaar. De woning maakt deel uit van een 2 onder 1 kap woning (Boerderijpad 5-7) en wordt gescheiden door een tussendeur.

Autisme is kenmerkend voor alle cliënten binnen Boerderijpad 5. Dat maakt dat van jou gevraagd wordt om een duidelijke dagstructuur aan te brengen. Je bent iemand die betrouwbaar en voorspelbaar is in de begeleiding doordat je de cliënt goed voorbereid op dat wat komen gaat en hierin de vaste afspraken meeneemt. Door scherp te observeren en afgestemd te handelen kan je vroegtijdig inspelen op spanningsopbouw. Soms lukt dit niet waardoor fysieke en verbale agressie kan ontstaan. Jouw rustige maar wel duidelijke en stevige houding maakt dat je hier goed mee om weet te gaan.

De regie van de cliënten staat centraal. Je neemt dit mee in jouw benadering en contact en blijft kijken wat de bewoner daarin (aan)kan.
Het taalbegrip is bij de meeste cliënten beperkt aanwezig. Men begrijpt met name eenvoudige, korte en concrete zinnen. We stimuleren de zelfredzaamheid van de cliënten zo veel mogelijk.
Elke dag is anders en er ligt veel uitdaging om met jouw manier van begeleiden de cliënten een leuke dag te bezorgen.

In de benadering en communicatie wordt gewerkt met de methode “Geef me de 5”. Deze werkwijze geeft veel duidelijkheid in de begeleiding aan de cliënten.
Wij zijn op zoek naar jou als het methodisch werken je goed afgaat, je goed communicatief kan uitdrukken en initiatief durft te nemen. Je ziet reflecteren op jezelf en collega’s als vanzelfsprekend in je werken. Je hebt een onderzoekende houding waarin je samen met je collega’s op zoek bent naar verbetering in de begeleiding naar cliënten.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Je hebt ervaring met het werken met autisme en bent bekend in het werken met de methodiek “Geef me de 5” of bent bereid hier scholing of een cursus in te volgen.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
  • Afwisseling! Naast het werken op de groep, zal je ook ingezet worden voor 1 op 1 begeleiding.
  • Een jong, dynamisch en collegiaal team met passie voor het werk waar integraal samenwerken voorop staat.
  • Een salaris van min. € 2.025,- / max. € 2.993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg;
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Contact
Bij vragen kan je bellen met Boerderijpad 5 op telefoonnummer: 088-4305120.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.250
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Boerderijpad 5
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Verpleegkundige
Publicatiedatum 23-11-2021
Reageer voor 07-12-2021
Nummer 73105
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra