Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Zorg jij vanuit een rustige en warme begeleiding voor een overzichtelijke en fijne dag voor de cliënten van Bouwhuislaan 16-18?  

Dat hebben alle 10 de cliënten nodig, elke dag: een rustige en warme begeleiding, dat draagt bij aan een fijne dag. De leeftijd binnen de groep ligt tussen de 38 en 72 jaar en kenmerkt zich als een ouder wordende groep met een ernstige lichamelijke en verstandelijke beperking. Er is een onderverdeling in 2 subgroepen waarbij de ene groep zich kenmerkt door de rust en sfeer die daar belangrijk is voor de ouder wordende cliënt. Belevingsgerichte- zorg en activiteiten staan hier centraal. De andere subgroep kent meer dynamiek waarbij een voorspelbaar en duidelijk dagprogramma de vraag is waarbij jij transparant bent in alles wat je doet. Als cliënten de omgeving even niet begrijpen, waarbij dementie ook een grote rol kan spelen, kan er moeilijk verstaanbaar gedrag voorkomen. Ook in deze momenten ben jij er voor de client. Middels individuele begeleiding, waarbij je kan meebewegen en waar nodig begrenst, kan je nog beter bij de vraag van de cliënt aansluiten. 

Voor cliënten ben jij de veilige ander. Je bent voorspelbaar en transparant in je begeleiding. Dit doe je door nabij te zijn maar ook door verbaal en non-verbaal het contact met hen te houden. De mate van de relatie-opbouw met de cliënt, in een passend tempo, staat gelijk aan de mate van flexibel kunnen handelen. Jouw consequente benadering samen met het kunnen meebewegen en een gezonde portie geduld en humor zijn hierin heel belangrijk.

We maken graag tijd voor activiteiten waar de cliënten blij van worden, zoals bijvoorbeeld het lakken van de nagels en een hoofdmassage of samen naar de markt gaan. Ook de duo fiets is een groot succes bij meerdere cliënten. Van deze kleine dingen kunnen de cliënten echt genieten. Wil jij er aan bijdragen om onze cliënten een fijne dag te bezorgen?

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal niveau 3.

Wat krijg jij van ons?

  • Een leuke afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
  • Een gezellig en betrokken team waar wij op elkaar kunnen bouwen en voor elkaar klaarstaan.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.2
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
  • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.

Procedure
Is je interesse gewekt? Je kan reageren tot en met 24 mei 2022. 

Contact
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Bouwhuislaan 16-18 op nummer 088-4305175. 

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 22.100
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Bouwhuislaan 16-18
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 10-05-2022
Reageer voor 25-05-2022
Nummer 110768
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra