Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Variatie en diversiteit met een enorme mix van uiteenlopende zorg- en begeleidingsvragen; (ontwikkelings)leeftijd en begeleidingsstijlen. Dit alles binnen een huiselijke, gezellig en veilige leefomgeving. Dat is wat Eikenlaan 11 typeert.

Eikenlaan 11 is het thuis van 10 cliënten in de leeftijd van 20 tot 60 jaar met een uiteenlopende ontwikkelingsleeftijd van 1 tot 6 jaar met een ernstige tot licht verstandelijk beperking. Eikenlaan 11 maakt deel uit van een gebouw van 4 woningen waarvan de woning is gesitueerd op de begane grond. Eikenlaan 11 bestaat uit 4 appartementen en 6 zit/slaapkamers. De zorg- en begeleidingsvraag is zeer uiteenlopend waarbij de focus voornamelijk ligt op de begeleiding. In deze begeleiding zet je veel de gesproken taal in, zowel functioneel als inhoudelijk. Van twee rolstoelafhankelijke cliënten neem je de ADL volledig over, waar je bij andere cliënten tot lichte ADL-ondersteuning toepast. Naast de groepsbegeleiding vindt er tevens 1 op 1 begeleiding plaats. Het dagprogramma is de basis in je begeleiding waarin je vanuit de behoefte van de cliënt af kan wijken en waar ruimte is voor spontane activiteiten.

Zoals je merkt is er enorm veel diversiteit. De overeenkomst is dat je de cliënt altijd als uitgangspunt neemt. Daarin zet je de eigen regie centraal, hoor en lees je de wensen en speelt daar elk nieuw moment weer op in. Daarin is jouw flexibele houding en begeleiding heel belangrijk. Dat houdt je scherp. De basis hierin is jouw rust en geduld waarin je humor in je dagelijkse begeleiding kan inzetten. Je bent betrouwbaar in je begeleiding door te doen wat je zegt en te zeggen wat je doet. In het contact houd je de prikkelverwerking en spanningsopbouw goed in de gaten waarin je zo nodig begrenst om de omgeving van de cliënt zo overzichtelijk mogelijk te houden. Wanneer dit even niet het geval is kan zich dit uiten in boosheid waarin je als begeleider zorgt dat je vanuit een stevige houding en rust het lijntje houdt met de cliënt.

In de gevarieerde samenstelling van de groep ligt een uitdaging voor jou als begeleider, belangrijk is dat je snel kunt schakelen tussen de verschillende begeleidingsstijlen, kortom uitdaging genoeg.

De functie

  • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn waarbij je werkt aan de hand van de in het (digitaal) cliëntendossier gemaakte afspraken.
  • Je voert voorbehouden en risicovolle handelingen uit zoals beschreven in het V&R-beleid, mits je hiervoor bevoegd en bekwaam bent.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 28 uur per week.
  • Een open en stabiel team waar je jezelf kan zijn, wij open staan voor verandering en verbetering en je welkom bent met jouw innovatieve ideeën.
  • Een salaris van min. € 1.920,- en max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een vaste aanstelling

Procedure
Je kan reageren tot en met 19 september a.s.. De gesprekken staan gepland op maandag 27 september 2021.

Contact
Voor meer informatie over deze vacature neem je contact op met Eikenlaan 11 op 088 – 430 5335.

Type Vacature
Intern nummer 21.214
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 11
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Publicatiedatum 07-09-2021
Reageer voor 20-09-2021
Ingangsdatum 07-09-2021
Nummer 70940
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra