Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Houd je van diversiteit, kan je snel schakelen tussen uiteenlopende zorgvragen en ben je in staat om vanuit het ‘klein kijken’ naar de cliënten samen successen te behalen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Eikenlaan 13 bestaat uit een groep van 10 cliënten, 5 mannen en 5 vrouwen met een midden tot laag niveau. De leeftijd ligt tussen de 30 en 72 jaar met een ontwikkelingsleeftijd van 6 tot 36 maanden. Eikenlaan 13 is een heterogene groep, van totale verzorgingsvragen bij de één, tot begeleidingsvragen bij de ander. Enkele cliënten hebben een eigen appartement en worden vanuit hier begeleid. Deze diversiteit brengt de afwisseling in jouw werk. Naast het totaal overnemen van de zorg voor een drietal rolstoel gebonden cliënten ligt de nadruk bij de andere 7 cliënten op de begeleiding. Jouw rustige en duidelijke wijze van begeleiden waarin jij voorspelbaar bent in jouw handelen brengt de cliënt de structuur en veiligheid die hij nodig heeft. Eén cliënte krijgt gedurende de hele dag 1 op 1 begeleiding gezien de complexiteit van de ondersteuningsvraag. Je geeft samen de dag vorm en als begeleider stem je continu af op de behoefte in het moment. Wanneer deze afstemming even niet lukt en de spanning loopt op dan kan er moeilijk verstaanbaar gedrag voorkomen. Een rustige houding met de nodige nabijheid is hierin van belang.

Sfeer is belangrijk voor de cliënten van Eikenlaan 13, er wordt veel gezamenlijk gedaan in de grote woonkamer. Jij bent iemand die denkt in mogelijkheden, ziet wat de cliënt wel kan, en komt vanuit daar tot passende initiatieven. Cliënten genieten van dagjes uit, een drankje op het terras of naar een concert of de bios. Ook voor wat betreft de vakanties kijken wij naar de mogelijkheden: van een zonvakantie in Spanje tot een paar dagen relaxen in een huisje in Nederland. Deze diversiteit maakt dat geen dag hetzelfde is maar dat jij ook op de verschillende zorgbehoeften in kan spelen. Jij schakelt snel, blijft staande bij moeilijk gedrag, bent stressbestendig en kan je inleven in de cliënt.  

De functie

  • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn.
  • Je werkt aan de hand van de in het (digitaal) cliëntendossier gemaakte afspraken.
  • Je voert voorbehouden en risicovolle handelingen uit zoals beschreven in het V&R-beleid, mits je hiervoor bevoegd en bekwaam bent. Hierbij kan je denken aan injecteren en het toedienen van sondevoeding.

Wat breng je mee?

  • In verband met voorbehouden handelingen een afgeronde zorggerichte opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3, denk aan VZ-IG of Verpleegkunde.

 Wat krijg je van ons?

  • Een afwisselende baan van minimaal 14 en maximaal 24 uur per week. Wanneer je meer uren wilt werken, is dit mogelijk via ons Flexplein.
  • Een open team waar jij jezelf kan zijn, wij open staan voor verandering en verbetering en jij welkom bent met jouw innovatieve ideeën.
  • Een salaris van min. € 2.110,- en max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie over deze vacature neem je contact op met Eikenlaan 13: 088 – 430 5340.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. 

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 22.084
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 13
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 14
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 07-09-2022
Nummer 113065
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra