Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Het team
Op Eikenlaan 15 bieden wij een thuis aan 4 vrouwen en 6 mannen in de leeftijd van 21 tot 60 jaar.  De cliënten hebben een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking waarbij het ontwikkelingsniveau tussen de 3 en 9 maanden ligt. Bijkomende beperking zijn zintuiglijke problemen, spasme, epilepsie en prikkelverwerkingsstoornissen.

De specifieke zorgvraag per cliënt vraagt het vermogen om snel te schakelen in je begeleidingsstijl en benaderingswijze. Afstemmen en aansluiten is daarin van belang. Door middel van het kleine kijken weet jij minimale signalen vanuit de cliënt om te zetten naar de juiste interventie. Het opgestelde signaleringsplan is hierbij voor jou een aanvullende handleiding. Tijdens de intensieve zorg, sta jij dichtbij de cliënt en zorg jij voor echt contact en aandacht. Bij ons heb je als begeleider een verantwoordelijke rol tegenover cliënten als tegenover collega’s. Je krijgt hiervoor liefde en gezelligheid terug.

Met jouw creativiteit weet je telkens weer de juiste aansluiting bij de cliënt te vinden, van stoeien tot het brengen van huiselijkheid en sfeer. Dit alles doe je vanuit rust en een stabiele houding waarin je de tijd neemt in het contact. Je wordt onderdeel van een deskundig en stabiel team waarin wij open staan voor verbeteringen en innovatieve ideeën. Middels het teamportaal focussen we ons op de teamontwikkeling en de LACCS training zorgt ervoor dat we scherp blijven op de beste zorg, het goede leven, voor de cliënt. Wil jij ook een bijdrage leveren aan dit goede leven, dan verwelkomen we je graag in ons team.


De functie

  • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn.
  • Je werkt aan de hand van de in het (digitaal) cliëntendossier gemaakte afspraken.
  • Je bouwt een respectvolle relatie op met cliënten, onderhoudt contacten met cliëntvertegenwoordigers en andere disciplines.
  • Je signaleert veranderingen en knelpunten ten aanzien van de zorg, maakt deze bespreekbaar en lost ze, indien mogelijk, op.
  • Je voert voorbehouden en risicovolle handelingen uit zoals beschreven in het V&R beleid, mits je hiervoor bevoegd en bekwaam bent.

Functie eisen

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Inschaling

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst i.v.m. zwangerschapsverlof van 1 juni 2019 tot 15-1-2020. Verlenging binnen de organisatie behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Bijzonderheden

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.172
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 15
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Eikenlaan 15 bereikbaar op het telefoonnummer: 088 – 430 5345.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 11-04-2019
Reageer voor 23-04-2019
Nummer 45103
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra