Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Eikenlaan 17 is een bovenwoning met 4 appartementen en 6 zit/slaapkamers waar 5 dames en 5 heren wonen. De cliënten variëren in leeftijd van 16 tot 60 jaar. Het niveau varieert van hoog (vrij zelfstandig) tot laag niveau. Enkelen zijn rolstoel-gebonden, daarnaast komt slechtziendheid en doofheid voor. De zelfzorg van de cliënten is wisselend, dat maakt dat het belangrijk is dat jij stimuleert bij de cliënt dat wat hij nog zelf kan doen. Sommige cliënten hebben hierin alleen controle van jou als begeleider nodig, anderen help je volledig in de ADL. Drie cliënten hebben Meerzorg nodig en worden individueel vanaf hun appartement begeleid. Met één van hen ga je mee naar dagbesteding. De groep vraagt om een duidelijk dagindeling/dagprogramma. Vervalt de duidelijkheid en structuur dan kan zich dit bij een enkele cliënt uiten in verbale boosheid.

Vanuit jouw ervaring en kennis met autisme weet jij dat geduld, rust en duidelijkheid van groot belang zijn. Jouw begeleiding is transparant en in het hier en nu waarin cliënten weten wat ze aan jou hebben. Je bent gewend in jouw werk reflectie toe te passen: op jezelf en op je collega’s. Binnen Eikenlaan 17 proberen wij onszelf maar ook elkaar scherp te houden d.m.v videotrainingen. ‘Elkaar aanspreken tijdens je dienst is de normaalste zaak van de wereld’ , is waar wij met elkaar naar streven. Want dagelijks je werk mogen verbeteren maakt jouw werk mooier maar draagt uiteraard ook bij aan het Goede Leven van onze cliënten.

De functie

 • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn.
 • Je ondersteunt de persoonlijk begeleider wonen bij het opstellen van het persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’.
 • Je werkt aan de hand van de in het (digitaal) cliëntendossier gemaakte afspraken.
 • Je voert voorbehouden en risicovolle handelingen uit zoals beschreven in het V&R-beleid, mits je hiervoor bevoegd en bekwaam bent.

Functie eisen

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
 • Heb je een diploma op gebied van sport, onderwijs, maatschappelijk werk of sociaal cultureel werk op minimaal kwalificatieniveau 4? Dan ben je meer dan welkom bij De Twentse Zorgcentra! Je start direct als volwaardig begeleider, daarnaast bieden wij je een leertraject waarin je binnen een jaar competenties verwerft die je nodig hebt in je dagelijkse werksituatie als begeleider.
 • Bekendheid met of bereidheid tot het volgen van de training ‘Geef me de 5’ van Colette de Bruin.

Inschaling

Wij bieden

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 18 tot 24 uur per week. Uren stemmen we in overleg met je af.
 • Een plek waar je er met cliënten lekker op uit kan. Even naar de stad een terrasje pakken, lekker wandelen of een uitje buiten de deur. Het zijn de kleine dingen die grote betekenis hebben. Geweldig toch dat jij daarin bij mag dragen.
 • Een salaris van min. € 1.800/ max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Externe kandidaten: een aanstelling voor de duur van 12 maanden. Verlenging behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten: kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. In andere gevallen krijg je een tijdelijk contract of tijdelijke urenophoging.

Bijzonderheden

Gesprekken vinden plaats op vrijdag 26 april vanaf 15.00 uur.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.181
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 17
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Eikenlaan 17: 088 – 430 5350
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 11-04-2019
Reageer voor 23-04-2019
Nummer 45106
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra