Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Afwisseling in complexe begeleiding en intensieve zorg? Eikenlaan 4 biedt het beide. Als begeleider aan jou de uitdaging om samen met het team elke dag weer de beste zorg neer te zetten. 

Binnen Eikenlaan 4 kan je dus zowel je zorgkwaliteiten, gecombineerd met een scherpe agogische blik, in de dagelijkse praktijk inzetten. De woning is het thuis van 6 dames en 4 heren in de leeftijd van 25 tot 65 jaar. De sociaal-emotionele ontwikkeling ligt tussen 3 en 5 jaar. De groep is onder verdeeld in 2 subgroepen. Beide kennen een mix van begeleiding en intensieve zorg. Doordat je als begeleider op beide groepen wordt ingezet levert jou dit niet alleen een mooie combinatie aan zorg- en begeleidingsvragen op maar tevens een goede balans in mentale en fysieke inzet. Bij een vijf aantal bewoners werk je met het plafond tilsysteem en neem je bij 2 bewoners de ADL volledig over. Het bieden van duidelijkheid, structuur en begrenzing is een leidraad in de begeleiding. Snel schakelen is belangrijk en elk nieuw moment vraagt een passende begeleidingsstijl van jou. Een band opbouwen met de bewoners is een van de belangrijkste dingen in je werk en dat kost je de eerste tijd de nodige energie. Met jouw doorzettingsvermogen, open houding en warme benaderingswijze weet jij een professionele band met de bewoners op te bouwen en dat maakt je werk waardevol. Op die manier kun jij ze echt een thuis bieden en dat levert je mooie momenten op! 

Het team is te typeren als open en vooruitstrevend. Daarnaast focussen we momenteel doordat het team deels nieuw is op de individuele- en teamontwikkeling. Jouw mentaliteit is te omschrijven als harde werker met een open en kritische houding waarin je weet van aanpakken. Van ons als collega’s mag je verwachten dat je ruimte krijgt de groep te leren kennen waarin tijd is om te sparren met elkaar. Alles weten is niet nodig maar willen leren en openstaan om te verbeteren is wat wij graag zien. Daarnaast is zeggenschap een belangrijk thema, we vinden het belangrijk dat de bewoners hun eigen keuzes maken, hoe klein of groot deze ook zijn. Twee keer per jaar organiseren we een ‘1 op 1 dag’ waarbij iedere bewoner de hele dag een begeleider voor zichzelf heeft en mag kiezen wat hij of zij wil doen die dag, gegarandeerd plezier!   

Jij werkt met passie. De bewoner komt op de eerste plaats en daar wil je alles zo goed mogelijk voor organiseren. Zelforganisatie brengt een aantal extra taken met zich mee en je bent gemotiveerd om deze zo goed mogelijk uit te voeren. Daarbij waarborg je acties die je hebt uitgezet en ben je niet bang om anderen aan te spreken. Ook vinden we het leuk als je met nieuwe ideeën komt ter verbetering van de zorg/begeleiding of ons als team. Van ons kun je daarin draagkracht verwachten, samen werken we eraan om het goede leven van onze bewoners steeds een beetje beter te maken. 

Wat breng jij mee? 

  • Een afgeronde verzorgende of verpleegkundige opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3. In verband met de medische handelingen hebben we jouw verpleegkundige kennis en ervaring nodig. Hierbij kan je denken aan injecteren; katheteriseren en stomazorg 
  • Ervaring met de doelgroep waarin zowel zorg en begeleiding voorkomen is een pré 
  • Bereidheid tot het draaien van slaapdiensten. 

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan voor gemiddeld 28 uur per week. Meer of minder uur is bespreekbaar, de precieze uren stemmen we met jou af.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De functie op Eikenlaan 4 is voor de duur van 1 jaar, wel willen we jou een contract voor onbepaalde tijd aanbieden, samen kijken we op welke groep je daarna geplaatst kan worden.

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Eikenlaan 4: 088 430 5290.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Vacature
Intern nummer 22.016
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 4
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 11-05-2022
Reageer voor 25-05-2022
Nummer 110803
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra