Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Ben jij net gediplomeerd en wil je je graag ontwikkelen in een STERK team? Of heb je al de nodige ervaring en zoek je afwisseling in je werkzaamheden? Wij zoeken jou!

Eikenlaan 4 is het thuis van 5 mannen en 5 vrouwen in de leeftijd van 22 tot 60 jaar. De sociaal-emotionele ontwikkeling ligt tussen 3 en 5 jaar. De groep is onder verdeeld in 2 subgroepen. Beide kennen een mix van begeleiding en intensieve zorg. Doordat je als begeleider op beide groepen wordt ingezet levert jou dit niet alleen een mooie mix aan zorg- en begeleidingsvragen op maar tevens een goede balans in mentale en fysieke inzet. Bij een tweetal bewoners werk je met het plafond tilsysteem en neem je de ADL volledig over. Het bieden van duidelijkheid, structuur en begrenzing is een leidraad in de begeleiding. Snel schakelen is belangrijk en elk nieuw moment vraagt een passende begeleidingsstijl van jou. Een band opbouwen met de bewoners is een van de belangrijkste dingen in je werk en dat kost je de eerste tijd de nodige energie. Met jouw doorzettingsvermogen, open houding en warme benaderingswijze weet jij een professionele band met de bewoners op te bouwen en dat maakt je werk waardevol. Op die manier kun jij ze echt een thuis bieden en dat levert je mooie momenten op!

Het team

Vooruitstrevend, dat is wat ons kenmerkt. Zo zijn we momenteel bezig met teamportaal waarin niet alleen de ontwikkeling van ons team maar ook de ontwikkeling van ons als individuele zorgprofessionals centraal staat. Uiteraard nemen we je hier graag in mee!

Daarnaast is medezeggenschap een belangrijk thema, we vinden het belangrijk dat de bewoners hun eigen keuzes maken, hoe klein of groot deze ook zijn. Twee keer per jaar organiseren we een ‘1 op 1 dag’ waarbij iedere bewoner de hele dag een begeleider voor zichzelf heeft en mag kiezen wat hij of zij wil doen die dag, gegarandeerd plezier!

Ook werken we intensief samen met ouders/verwanten vanuit de driehoek. Ouders/verwanten zijn betrokken bij de diverse taken waar wij als zelforganiserend team uitvoering aan geven, denk bijvoorbeeld aan financiën of de personeelsgerelateerde zaken. Tot slot kun je van ons openheid, eerlijkheid en vertrouwen verwachten. Wij zijn een STERK team. 

Jij

Werkt met passie. De bewoner komt op de eerste plaats en daar wil je alles zo goed mogelijk voor organiseren. Zelforganisatie brengt een aantal extra taken met zich mee en jij bent gemotiveerd om deze zo goed mogelijk uit te voeren. Daarbij waarborg je acties die je hebt uitgezet en ben je niet bang om anderen aan te spreken. Vind je dat nog lastig? Geen probleem, wij zijn er om je te helpen.

Ook vinden we het leuk als je met nieuwe ideeën komt ter verbetering van de zorg/begeleiding of ons als team. Van ons kun je daarin draagkracht verwachten, samen werken we er aan om het goede leven van onze bewoners steeds een beetje beter te maken. Mooi werk!

De functie

  • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn.
  • Je ondersteunt de persoonlijk begeleider wonen bij het opstellen van het persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’.
  • Je werkt aan de hand van de in het (digitaal) cliëntendossier gemaakte afspraken.
  • Je voert voorbehouden en risicovolle handelingen uit zoals beschreven in het V&R beleid, mits je hiervoor bevoegd en bekwaam bent.

Functie eisen

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Heb je een diploma op gebied van sport, onderwijs, maatschappelijk werk of sociaal cultureel werk op minimaal kwalificatieniveau 4? Dan ben je meer dan welkom bij De Twentse Zorgcentra! Je start direct als volwaardig begeleider, daarnaast bieden wij je een leertraject waarin je binnen een jaar competenties verwerft die je nodig hebt in je dagelijkse werksituatie als begeleider.

Inschaling

Wij bieden

  • Een afwisselende baan voor gemiddeld 20 tot 24 uur per week. We stemmen de uren met jou af.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Externe kandidaten ontvangen een aanstelling voor de duur van 12 maanden. Verlenging en uiteindelijk een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. In andere gevallen krijg je een tijdelijk contract of tijdelijke urenophoging.

Bijzonderheden

Gesprekken vinden plaats op vrijdag 26 april. 

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.186
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 4
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij met Eikenlaan 4: 088 430 5290.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 11-04-2019
Reageer voor 23-04-2019
Nummer 45108
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra