Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Organiseer jij voor Linda een snoezelactiviteit in bad?
Help jij Jeroen meer duidelijkheid te bieden in zijn dag?
De kleine momenten zijn van grote betekenis binnen Eikenlaan 5 en daar mag jij aan bijdragen.

Een blik; een grijns of een lach; een hand op jouw schouder. Dat is het échte contact met deze bijzondere doelgroep. Jij weet als geen ander dat je aansluit bij de cliënt door in het moment te zijn en te kijken. Elke keer weer opnieuw zoek je samen met de cliënt naar die balans om ontspannen en tevreden de dag te beleven. Jouw houding en non-verbale communicatie is hierin leidend. Dat draagt bij aan de warme zorg en sfeer binnen de groep.

Daarnaast werk Jij als begeleider met passie en gedrevenheid met de doelgroep EMB. Dit straal jij uit, ook naar jouw collega’s. Je hebt een positieve en verbetergerichte instelling. Dat draagt bij aan de kwaliteit van zorg. Het team kent een dynamische periode en zit nu in een opbouwende fase waarin het doel is weer toe te werken naar stabiliteit. Een professionele houding waarin je zichtbaar bent, kritisch durft te zijn en een sparringpartner bent voor je collega. Dat is wat we zoeken. Maar uiteraard ook een flinke dosis gezelligheid en humor, want ook dat is belangrijk binnen ons team. Dit kan jij uiteraard ook van ons verwachten waarin we niet kunnen wachten om samen met jou toe werken naar de continuïteit voor de cliënten. Dat is voor hen goed leven maar ook ons mooie werk.

Eikenlaan 5 biedt het thuis aan 7 mannen en 3 vrouwen variërend in de leeftijd van 23 tot 53 jaar met een meervoudige beperking. De sociaal emotionele ontwikkeling van de cliënten komt overeen met de ontwikkelingsleeftijd van 0 tot 12 maanden. De cliënten zijn hulpbehoevend en ADL afhankelijk waar jij met de nodige til- en hulpmiddelen passende zorg kan bieden. Intensieve zorg met een belevingsgerichte benadering staan centraal.
We werken met een voorspelbaar dagprogramma dat aansluit bij de alertheid van de cliënt. De begeleidingsintensiteit typeert zich als een zorg-intensieve groep met pedagogische begeleidingsvragen waarin de LACCS-methodiek het vertrekpunt is. Gezien de kwetsbaarheid van de cliënten wordt binnen Eikenlaan 5 aan een aantal cliënten de dagbesteding aan huis geboden. Door de diverse cliëntpopulatie ligt er een uitdaging in het inspelen op de verschillende vragen en behoefte. Enkele cliënten uiten hun emoties door middel van automutilerend gedrag. Dit kan ontstaan wanneer de omgeving onduidelijk is of door teveel prikkels. Aan jou als begeleider om ook in deze situaties er voor de cliënt te kunnen zijn. Jouw rust en nabijheid is dan essentieel.

Geen dag is hetzelfde en kleine dingen maken zowel cliënten als begeleiders gelukkig!

 

Wij vragen

  • Een afgeronde verzorgende opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3. In verband met de medische handelingen hebben we jouw verzorgende kennis en ervaring nodig.
  • I.v.m. de voorkomende voorbehouden en risicovolle handelingen gaat de voorkeur uit naar een verzorgende IG.
  • Beeld bij en bij voorkeur ook ervaring met de doelgroep ernstig meervoudig beperkten. We gaan namelijk graag een duurzame samenwerking met jou aan.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van 20 uur per week.
  • Een team met open, eerlijke en positieve collega’s. Samen werken we aan het goede leven van cliënten en dat kan alleen als ook wij ons blijven ontwikkelen. We investeren daarbij graag in jou en bieden ruimte voor jouw ideeën ter verbetering van de zorg.
  • Een salaris van min. € 1.861,-/ max. € 2.766,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
  • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.
  • Een tijdelijke aanstelling tot 1 november 2021. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Contact en procedure
Door corona hanteren wij een aangepaste procedure.
Je hebt de mogelijkheid te reageren tot 14 april 2021. Op 22 april 2021 in de ochtend zullen de videogesprekken plaatsvinden.

Voor meer informatie betreft de functie neem je contact op met Eikenlaan 5 via 088 – 430 5295.

Type Vacature
Intern nummer 21.081
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 5
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Verpleegkundige
Verzorgende IG
Publicatiedatum 01-04-2021
Reageer voor 16-04-2021
Nummer 63201
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra