Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Ben jij de begeleider die met Linda snoezelt, met Jeroen een balletje rolt of af en toe een liedje zingt met ze? En kun je ze daarnaast ook duidelijkheid bieden in de dag? Dan mag jij bijdragen aan de mooie kleine momenten die van grote betekenis zijn binnen deze groep

 

Eikenlaan 5 biedt het thuis aan 7 mannen en 3 vrouwen variërend in de leeftijd van 28 tot 61 jaar met een meervoudige beperking. De sociaal emotionele ontwikkeling van de cliënten komt overeen met de ontwikkelingsleeftijd van 0 tot 12 maanden. De cliënten zijn hulpbehoevend en ADL afhankelijk waar jij met de nodige til- en hulpmiddelen passende zorg kan bieden. Maar het is ook van belang dat ze de vaardigheden behouden en wij ze hierin weten te stimuleren. Intensieve zorg met een belevingsgerichte benadering staan centraal.

We werken met een voorspelbaar dagprogramma dat aansluit bij de alertheid van de cliënt. De begeleidingsintensiteit typeert zich als een zorg-intensieve groep met pedagogische begeleidingsvragen waarin de LACCS-methodiek het vertrekpunt is.
Aan een aantal cliënten wordt dagbesteding aan huis geboden.

Wij zijn een enthousiast team in opbouw en opzoek naar een begeleider die leergierig is en met ons meedenkt en bouwt. Je hebt een professionele houding waarin je zichtbaar bent, kritisch durft te zijn en een sparringpartner bent voor je collega. Maar uiteraard ook een flinke dosis gezelligheid en humor, want ook dat is belangrijk binnen ons team. Dit kan jij uiteraard ook van ons verwachten waarin we niet kunnen wachten om samen met jou toe werken naar de continuïteit voor de cliënten. Dat is voor hen goed leven maar ook ons mooie werk.

Geen dag is hetzelfde en kleine dingen maken zowel cliënten als begeleiders gelukkig!

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of pedagogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3. In verband met de medische handelingen hebben we jouw verzorgende kennis en ervaring nodig.
  • Beeld bij en bij voorkeur ook ervaring met de doelgroep ernstig meervoudig beperkten. We gaan graag een duurzame samenwerking met jou aan.

Wat krijg je van ons?

  • Een afwisselende baan van 16- 26 uur per week. Wil je meer werken dan 26 uur, dan is dit mogelijk via ons flexbureau
  • Een leuke groep cliënten en een open team met een fijne sfeer
  • En klimaat waarin er ruimte is om te leren en je te ontwikkelen
  • Ruimte voor (interne) cursus en trainingen, denk aan BHV, LACCS-Scholing
  • Een salaris van min. € 1.920,-/ max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
  • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Informatie
Voor meer informatie betreft de functie kun je contact opnemen met Eikenlaan 5 via 088 – 430 5295.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Type Vacature
Intern nummer 22.012
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 5
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 11-01-2022
Reageer voor 31-01-2022
Nummer 107088
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra