Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Het team
Op Eikenlaan 5 wonen 7 mannen en 3 vrouwen variërend in de leeftijd van 23 tot 53 jaar met een meervoudige beperking. De sociaal emotionele ontwikkeling van de cliënten komt overeen met de ontwikkelingsleeftijd van 0 tot 12 maanden. De cliënten zijn hulpbehoevend en ADL afhankelijk waar jij met de nodige til- en hulpmiddelen passende zorg kan bieden.

We werken met een voorspelbaar dagprogramma dat aansluit bij de alertheid van de cliënt. Balans tussen rust en activiteit is hierbij van belang. De begeleidingsintensiteit typeert zich als een zorg-intensieve groep met pedagogische begeleidingsvragen. Gezien de kwetsbaarheid van de cliënten wordt binnen Eikenlaan 5 aan een aantal cliënten de dagbesteding aan huis geboden. Veelal worden de lichaams-gebonden en ontwikkelingsgerichte activiteiten individueel aangeboden, denk aan een wandeling of snoezelen. Door de diverse cliëntpopulatie ligt er een uitdaging in het inspelen op de verschillende vragen en behoefte. Door de leeftijd van de cliënten verandert de zorgvraag waardoor je als begeleider constant moet anticiperen op de cliënten en zijn of haar omgeving. Geen dag is hetzelfde en kleine dingen maken zowel bewoners als begeleiders gelukkig!

Als begeleider weet jij contact te maken met de cliënten. Jij kan goed observeren en weet kleine signalen op te pikken en deze te vertalen in wat de cliënt nodig heeft. Jij volgt het tempo van de cliënt, dit doe jij geduldig en vanuit een natuurlijke rustige houding.

De functie

 • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn.
 • Je ondersteunt de persoonlijk begeleider wonen bij het opstellen van het persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’.
 • Je werkt aan de hand van de in het (digitaal) cliëntendossier gemaakte afspraken.
 • Je bouwt een respectvolle relatie op met cliënten, onderhoudt contacten met cliëntvertegenwoordigers en andere disciplines.
 • Je signaleert veranderingen en knelpunten ten aanzien van de zorg, maakt deze bespreekbaar en lost ze, indien mogelijk, op.
 • Je draagt bij aan een goed werkklimaat, neemt actief deel aan overlegmomenten en doet waar nodig voorstellen ter verbetering.
 • Je voert voorbehouden en risicovolle handelingen uit zoals beschreven in het V&R-beleid, mits je hiervoor bevoegd en bekwaam bent.

Functie eisen

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Inschaling

Wij bieden

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 19 uur per week.
 • Een team met open, eerlijke en positieve collega’s. Samen werken we aan het goede leven van cliënten en dat kan alleen als ook wij ons blijven ontwikkelen. We investeren daarbij graag in jou en bieden ruimte voor jouw ideeën ter verbetering van de zorg.
 • Een salaris van min. € 1.800,-/ max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst per direct tot 1-1-2020 i.v.m. ziekte. Verlenging binnen De Twentse Zorgcentra behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Bijzonderheden

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Gesprekken vinden plaats op woensdag 1 mei.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.187
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 5
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 19
Uren tot 19
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Eikenlaan 5 via 088 – 430 5295.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 15-04-2019
Reageer voor 25-04-2019
Nummer 45159
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra