Begeleider Wonen
Frion

Functieomschrijving

Begeleider Wonen

Anjelierstraat

25,2 tot 28,8 uur per week (70% - 80%) – uren in overleg

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassenen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locaties. Er werken 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

In deze omgeving kom jij te werken

In woonvorm Anjelierstraat wonen 18 cliënten in de leeftijd van 28 tot 68 jaar met een licht verstandelijke beperking en sommigen daarbij met psychische problemen. Cliënten wonen in een eigen appartement/studio met eigen voorzieningen. Tevens maken zij gebruik van gemeenschappelijke ruimtes en nemen deel aan groepsactiviteiten. De begeleiding richt zich op beide en bestrijkt 24 uren per dag. Je werkt samen met het netwerk van de cliënt en binnen het team ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding.

Functie eisen

Wat wij zoeken

Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de Begeleider Wonen die wij zoeken. Je voelt je professioneel betrokken en hebt hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Jij ziet het als een uitdaging om hen te bieden wat net dat stukje extra toevoegt!

Per individuele cliënt zie jij de unieke zorg- en begeleidingsvraag en hier handel je naar.

Jij neemt de zorgvraag serieus, zonder direct de zorg over te nemen. De wensen en mogelijkheden van de cliënt staan daarbij voorop. Jij durft verantwoordelijkheid te geven, passend bij wat de cliënt kan. Jij schept kaders en binnen deze kaders geef je de ruimte.

Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen. Jij biedt rust en veiligheid en daarmee een goede basis om optimaal te ontwikkelen. Je staat sterk in je schoenen en blijft rustig in onrustige omstandigheden. Jij kunt emotioneel neutraal reageren op situaties die stressvol zijn. Jij creëert hiermee een veilige en stabiele omgeving voor de persoon met de verstandelijke beperking.

Als lid van ons resultaatverantwoordelijke team neem jij graag initiatief, motiveer je en ben je ondernemend. Verder beschik jij over een kritische houding naar jezelf en collega’s. Je hebt een lerende houding en goede zelfreflectie. Jij kunt goed in een team samenwerken en werkt volgens afspraken. Jij bent in staat ad hoc te handelen zonder lastige vraagstukken uit de weg te gaan.

Dit ben jij

Je hebt ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast heb je specifiek ervaring en een ‘klik’ met de doelgroep LVB. Je beschikt over een afgeronde relevante MBO-4 opleiding. Je blinkt uit in reflecteren op je eigen en andermans functioneren. Je onderschrijft de visie van Frion en draagt actief bij aan het opstellen en de uitvoering van de ondersteuningsplannen. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband en je bent sterk in het geven en ontvangen van feedback. Je weet collega’s aan te spreken en teamsamenwerking te stimuleren. Je bent flexibel en daarnaast kun je slaapdiensten draaien.

Wat wij vragen

Je hebt een afgeronde relevante MBO-4 opleiding en bent in het bezit van een rijbewijs B.

Inschaling

Wat bieden wij? 

Je komt te werken in een bijzondere organisatie. Frion werkt met Resultaatverantwoordelijke teams, dus ook jij hebt regie in eigen hand. Wij bieden een boeiende functie in een dynamische, inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega’s.

Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 1.898,= en maximaal € 2.807,= (FWG 40) afhankelijk van uren, opleiding en ervaring.

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, daarna bestaat de mogelijkheid tot verlenging of een contract voor onbepaalde tijd.

Je krijgt bij ons de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Daarnaast maakt een referentiecheck onderdeel uit van de procedure. 

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan vóór 21 juni via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Kim Kolfschoten via anjelier@frionzorg.nl of 0521-518 754.

De eerste gesprekken staan gepland op maandagmiddag 1 juli.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Anjelierstraat
Postcode 8331 WE
Stad Steenwijk
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 25.20
Uren tot 28.80
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 06-06-2019
Reageer voor 21-06-2019
Ingangsdatum 06-06-2019
Nummer 46379

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion