Begeleider Wonen
Frion

Functieomschrijving

Begeleider Wonen

Commissarislaan 35-14

24 – 30 uur per week (67-83%)

 

In deze omgeving kom jij te werken

Commissarislaan 35-14 is een kleinschalige woonlocatie waar drie mannen en drie vrouwen, tussen de 27 en 47 jaar, wonen. De groep kenmerkt zich door het bieden van zeer intensieve begeleiding aan cliënten met een matig tot zware verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en bijkomende psychiatrische problematiek, zoals autisme verwante problematiek, hechtingsproblematiek, epilepsie waardoor ze in hun gedrag net dat beetje extra vragen in de begeleiding. Verbale en fysieke agressie kunnen voorkomen. 

Wat wij zoeken

Er wordt gewerkt vanuit de behandelmethode Triple C, wat in een notendop het volgende inhoudt;

 • we gaan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met onze cliënten;
 • we zorgen voor een betekenisvolle dag invulling;
 • we focussen niet op het probleemgedrag.

De ondersteuning is gericht op herstel van het gewone leven. Hierbij kijk je naar mogelijkheden en niet naar beperkingen. Samen met twee collega’s (per dienst) bied je passende ondersteuning aan de cliënten op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan, aansluitend bij de vraag/ondersteuningsbehoefte van de cliënten en gericht op het optimaliseren van de kwaliteit van leven van de cliënt. Vier cliënten krijgen dagbesteding vanuit de woning aangeboden.

Deze locatie vraagt dat je stressbestendig bent, sterk in je schoenen staat en kunt omgaan met verbale en fysieke agressie. Je doet wat je zegt en zegt wat je doet.

Dit ben jij

Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de begeleider die wij zoeken. Jij staat erom bekend dat je hart hebt voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking met de daarbij komende gedragsproblemen. Jij ziet het als een uitdaging om hen te bieden wat net dat stukje extra toevoegt! Hierbij durf jij de persoon met de verstandelijke beperking eigen verantwoordelijkheid te geven gericht op wat hij/zij kan. Ook weet jij rust en veiligheid te bieden zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen. Je neemt de moeite om cliënten te begrijpen en gaat samen op zoek naar de antwoorden op hun vragen. Je bent flexibel en niet bang voor een probleem of dilemma, je gaat op zoek naar de best passende aanpak. Je benadert de cliënten vanuit een positieve en ondersteunende houding. Vanuit deze houding ontstaat er voor cliënten ruimte voor het leren maken van eigen keuzes en het dragen van verantwoordelijkheid.

Functie eisen

Wat wij vragen 

 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal MBO 4-niveau afgerond en ervaring als begeleider en het werken met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Jij werkt vanuit de wensen en mogelijkheden van de persoon met de verstandelijke beperking en geeft hen eigen verantwoordelijkheid gericht op wat hij/zij kan.
 • Een uitdaging ga jij niet uit de weg en dit zie je als een kans om jezelf te ontplooien.
 • Omgaan met feedback en reflecteren op het eigen handelen zie jij als kans om je verder te ontwikkelen om nog betere zorg en ondersteuning te bieden.
 • Het werken in een resultaatverantwoordelijk team vraagt doorzettingsvermogen, lef, respectvolle omgang met elkaar en een kritische blik.
 • Door jouw affiniteit met de doelgroep biedt jij zorg op maat en doe jij dit ook graag in de avonden en weekenden.
 • Je hebt oog voor processen, en deelt verantwoordelijkheden om zo te komen tot een gezamenlijke en daadkrachtige besluitvorming.
 • Daarnaast kun jij methodisch werken en hanteer je gelijktijdig diverse processen. Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat.

Inschaling

Wat bieden wij?

 • Een baan die voldoening geeft en nooit verveelt!
 • Enthousiaste collega’s.
 • Een organisatie die veel ruimte biedt. We werken met resultaatverantwoordelijke teams; ook medewerkers hebben zelf regie.
 • Een salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO gehandicaptenzorg . Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao gehandicaptenzorg vastgesteld. Het salaris bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.898 en maximaal € 2.807 (FWG 40).
 • Scholing in de Triple C methode en veel andere mogelijkheden om je verder te blijven ontwikkelen.
 • Een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

We vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) van je. Dat is een voorwaarde om bij Frion te werken. We doen ook een referentiecheck.

Bijzonderheden

Herken jij jezelf in deze vacature?

Reageer dan uiterlijk 11 december via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Mail dan naar Annemarie van der Meulen AvdMeulen@frionzorg.nl Of bel met de woning op telefoonnummer: 038-4698171.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Commissarislaan 35-14
Postcode 8016 BE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 30
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 22-11-2019
Reageer voor 12-12-2019
Ingangsdatum 22-11-2019
Nummer 49762

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion