Begeleider Wonen
Frion

Functieomschrijving

Begeleider Wonen

Commissarislaan 35-15

Uren: 28,8 (80%)

 

In deze omgeving kom jij te werken

Commissarislaan 35-15 is een woonlocatie waar zes mannen en een vrouw, tussen de 29 en 54 jaar, wonen. De groep kenmerkt zich door cliënten met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking met een complexe zorgvraag. Verbale en fysieke agressie kunnen voorkomen. Onze cliënten vragen intensieve begeleiding. Er wordt gewerkt vanuit de behandelmethode Triple C, wat in een notendop het volgende inhoud:

 • We gaan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met onze cliënten
 • We zorgen voor een betekenisvolle dag invulling
 • We focussen niet op het probleemgedrag

De begeleiding is gericht op herstel van het gewone leven. Er wordt ondersteuning geboden bij de zelfzorg, wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Samen met je collega bied je passende begeleiding aan de cliënten op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan, aansluitend bij de vraag/ondersteuningsbehoefte van de cliënten en gericht op het optimaliseren van de kwaliteit van leven van de cliënt.

Functie eisen

Wat wij zoeken

Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de Assisterend begeleider Wonen die wij zoeken. Jij staat erom bekend dat je hart hebt voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een ernstig verstandelijke beperking. Hierbij durf jij een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met de persoon met de verstandelijke beperking en ondersteun je hem/haar in het vergroten van zijn/haar competenties. Ook weet jij rust en veiligheid te bieden zodat de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen. Jij weet het leven van de cliënt professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen en daarbij nét dat stukje extra te geven! 

Jij werkt vanuit de mogelijkheden van de cliënten en sluit hierbij aan op hun interesses. Je geeft hen eigen verantwoordelijkheid gericht op wat hij/zij kan. Je bent flexibel en niet bang voor een probleem of dilemma, je gaat op zoek naar de best passende aanpak. Een uitdaging ga jij niet uit de weg en dit zie je als een kans om jezelf te ontplooien. Omgaan met feedback en reflecteren op het eigen handelen zie jij als kans om je verder te ontwikkelen om nog betere zorg en ondersteuning te bieden.

Dit ben jij

 • Jij bent in staat om personen met een ernstig verstandelijke beperking te ondersteunen in zijn/haar dagelijkse ritme
 • Je bent stressbestendig en weet om te gaan met fysieke agressie.
 • Je begrijpt de disbalans tussen verstandelijk en sociaal emotioneel functioneren van cliënten en kunt hier naar handelen
 • Je bent in staat om je goed in te leven in de achterliggende zorgvragen van de persoon met een verstandelijke beperking
 • Je bent in staat om reflectie toe te passen op eigen handelen en ook op die van je collega’s
 • Je bent goed in staat flexibel en met verantwoordelijkheidsgevoel in te spelen op onverwachte situaties
 • Je bent sensitief en hebt het lef om je o.a. kwetsbaar op te durven stellen
 • Je kunt samenwerken in een resultaatverantwoordelijk team waarin de kernwaarden van Frion leidend zijn
 • Je neemt graag initiatief, bent doortastend en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team

Wat wij vragen

Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal MBO niveau 4 afgerond. Je bent in staat om het contact aan te gaan met de cliënt, waarbij je zijn/haar gedrag leert lezen. Daarbij ga je de dialoog met zijn/haar netwerk aan. Vanuit dit contact bouw je aan een vertrouwensrelatie. In deze relatie gaat het om onvoorwaardelijk ondersteunen en niet uitsluitend focussen op probleemgedrag. Je bent betrouwbaar en in staat om reflectie om te zetten in actie. Je sluit je aan je aan bij het niveau van de cliënt waarbij je grenzen aangeeft en respecteert. Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe jij dit ook graag in de avonden en weekenden. 

Inschaling

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een bijzondere organisatie. Frion werkt met Resultaatverantwoordelijke teams, dus ook jij hebt regie in eigen hand. Wij bieden een boeiende functie in een dynamische, inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega’s.

Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- (FWG 40),  afhankelijk van uren, opleiding en ervaring.

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, daarna bestaat de mogelijkheid tot verlenging of een contract voor onbepaalde tijd.

Je krijgt bij ons de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Daarnaast maakt een referentiecheck onderdeel uit van de procedure. 

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan vóór 16-11-2019 .via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Rick Schrijver of Annelies Vijge via telefoonnummer 038-4698162 of via Rschrijver@frionzorg.nl of Avijge@frionzorg.nl

De gesprekken vinden plaats op 18-11-2019.

 

 

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Commissarislaan 35-15
Postcode 8016 BE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28.80
Uren tot 28.80
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 18-10-2019
Ingangsdatum 18-10-2019
Reageer voor 15-11-2019
Nummer 49004
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion