Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

De Brusselstraat 59 is een buitenlocatie van De Twentse Zorgcentra en is gelegen in Hengelo (OV). Op deze woongroep, wonen 5 cliënten met een ernstige meervoudige beperking. Dit maakt dat zij een complexe zorgvraag hebben. De leeftijd van onze cliënten ligt tussen de 27 en 40 jaar.

We ondersteunen onze cliënten veel in de ADL. Maar naast een deel verzorging, ligt er ook een begeleidingsvraag op gebied van structuur en duidelijkheid. Hier hebben de cliënten namelijk veel behoefte aan en dit vragen we dan ook van jou als begeleider. De uitdaging in het werken met deze doelgroep, ligt in de diversiteit van de zorg- en begeleidingsvragen. 

De groep is erg uiteenlopend en daarom moet je snel kunnen schakelen in je begeleidingsstijl. Bij iedere cliënt is het maatwerk; op het gebied van voeding, verzorging, epilepsie, communicatie en gedrag. Omdat de cliënten zich niet altijd kunnen uiten in woorden of zinnen is het belangrijk dat je de tijd neemt om de cliënten te leren kennen. 

Jouw rustige en krachtige persoonlijkheid, waarmee je zowel warmte als duidelijkheid uitstraalt, is wat onze cliënten nodig hebben. Door de diverse samenstelling van de groep bieden wij jou een plek waar je veel kunt leren. Je gaat daarbij teamgericht te werk, je zoekt steeds de verbinding met ons als collega's. En wij zijn er om écht naar jou te luisteren. We bieden ruimte voor jouw inbreng en staan open voor verandering. We zijn een gemêleerd team en met veel energie bouwen we samen aan de toekomst. 

Wij vragen

  • Een afgeronde opleiding als begeleider op minimaal niveau 3

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 18-30 uur per week. De precieze uren stemmen we graag met jou af en hier hebben we veel ruimte in.
  • Als begeleider een salaris van min. € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Contact
Heb je vragen over de vacature? Neem dan telefonisch contact op met de Brusselstraat 59 via 088 430 5215.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Werkplein
Intern nummer 21.239
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Hengelo, Brusselstraat 59
Postcode 7559 NN
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 30
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 12-01-2022
Reageer voor 01-02-2022
Nummer 107121
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra