Begeleider Wonen (licht verstandelijke beperking)
Frion

Functieomschrijving

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassenen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locaties. Er werken meer dan 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

Over de functie en de doelgroep

Als begeleider lvb in de flexpool, werk je op verschillende woon- en/of werklocaties met mensen met een licht verstandelijke beperking. Deze cliënten hebben over het algemeen een ontwikkelingsleeftijd tussen de 7 en 11 jaar. Cliënten hebben ondersteuning nodig bij sociale contacten en communicatie, maar ook bij praktische en maatschappelijke vaardigheden zoals persoonlijk verzorging, hygiëne of werk. Een extra uitdaging is dat deze doelgroep kwetsbaar is voor verslavingen, schulden en psychische problemen.

Functie eisen

Dit ben jij

Als begeleider lvb in de flexpool, ga jij actief het contact aan met de cliënt en weet je snel wat de zorgvraag van de cliënt is. Je bouwt aan een vertrouwensrelatie waarbij onvoorwaardelijke ondersteuning centraal staat. Door de juiste voorwaarden te scheppen, geef jij de cliënt de mogelijkheden om zich te ontwikkelen en vorm te geven aan kwaliteit van leven en zeggenschap.

Je begrijpt het disbalans tussen verstandelijk en sociaal-emotioneel functioneren, kunt het verschil tussen ‘kunnen’ en ‘aankunnen’ inschatten en weet hier naar te handelen. De dynamiek tussen afstand en nabijheid hanteer jij vloeiend.

Je ondersteunt, stimuleert en activeert de cliënt vanuit de coachende rol. Je geeft verantwoordelijkheid aan de cliënt, maar durft de verantwoordelijkheid over te nemen wanneer de situatie hier om vraagt.

Je communiceert duidelijk en effectief. Je schept kaders, maar geeft binnen deze kaders de ruimte. Door het inzetten van (verschillende) gesprekstechnieken weet jij de vraag achter de vraag te achterhalen.  Waar nodig, kun je deze vraag omzetten in een concrete actie. Dit communiceer je met de begeleider en/of persoonlijk ondersteuner van de cliënt.

Je durft je grenzen aan te geven en staat stevig in je schoenen.

Wat wij vragen

 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal mbo-4 afgerond.
 • Ervaring met de methode Oplossingsgericht Werken is een pré.
 • Kennis van (en werkervaring met) psychiatrische stoornissen
 • Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe jij dit ook graag in de avonden en weekenden.

Inschaling

Wat wij bieden

 • Werken in een bijzondere organisatie waar alles draait om mensen met een verstandelijke beperking
 • Vrijheid om binnen je contractgrootte zelf je agenda in te delen
 • Samenwerken met specialisten op het gebied van cliëntzorg, bedrijfsvoering en teamontwikkeling
 • Een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 1898,- en maximaal € 2807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband.

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan via de knop ‘direct solliciteren’ op deze functie op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met ons Flexbureau via 038-7991047.

Goed om te weten

 • We vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voordat je bij ons komt werken.
 • Afhankelijk van de functie, jouw ervaring en opleiding kan een assessment onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
 • Frion doet, in afstemming met jou, een referentiecheck.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Flexpool
Postcode 8021 ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 10-09-2019
Reageer voor 30-11-2019
Ingangsdatum 10-09-2019
Nummer 48201

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion