Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Wil jij werken op een nieuw gestarte jongerengroep? Ben jij de begeleider die rust kan bewaren en op een creatieve manier kan omgaan met de hulpvraag van de jongeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Op Ledeboer 4 is een nieuwe jongerengroep opgestart. Op deze groep wonen jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met uiteenlopende hulp- en zorgvragen. Zij hebben bijkomende diagnoses en gedragsproblematiek zoals ASS en hechtingsproblematiek. De focus ligt op het begeleiden, maar er komen ook wat verzorgende taken voor. Omdat het een nieuwe groep betreft, brengt dit veel dynamiek met zich mee. We zoeken iemand die de uitdaging aan wil gaan om samen met ons een stabiel team te gaan vormen.

De jongeren komen gefaseerd wonen. Er zal worden toegewerkt naar een groep van 8 jongeren, momenteel wonen er 5. Het gaat om een doorstroomgroep: de jongeren zullen rond de leeftijd van +- 18 jaar doorverhuizen naar een andere woongroep.

De uitdaging is om de stabiliteit te creëren samen met je team. We zitten in de opbouwende fase, dit gaat met ups en downs, het is van belang dat jij samen met de rest van het team de schouders eronder wil zetten om de gewenste stabiliteit en continuïteit te creëren. We zoeken een collega vol creativiteit. Je hebt nieuwe, frisse ideeën en je bent flexibel.

Geen client is hetzelfde, dus geen dag is hetzelfde. Je bent goed in het signaleren en vertalen van signalen die de jongeren laten zien, vanuit daar ondersteun je ze bij hun ontwikkeling. Door het bieden van nabijheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid bied je een veilig leefklimaat waarin de jongeren kunnen groeien. We vinden het belangrijk om een huiselijke sfeer en een pedagogisch klimaat te gaan creëren met elkaar. Het vaste dagprogramma is gebaseerd op de Triple-C methode. Centraal staat het ervaren van het gewone leven.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde verpleegkundige/agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Bereidheid om scholingen/cursussen te volgen rondom het werken met deze doelgroep;
  • Flexibiliteit: de kinderen gaan overdag naar school. In de vakanties zullen de kinderen op de woning zijn. Daarbij draaien wij ook slaapdiensten.

Wat krijg jij van ons?

  • Een leuke en afwisselende baan. Samen met jou bepalen we het exacte aantal uren, waarbij we maximaal 28 uur kunnen bieden.
  • Een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een uitdaging en veel mogelijkheid tot ontwikkeling: het helpen opbouwen van een nieuwe groep is een grote uitdaging. Omdat het team in een opbouwende fase is en het om een nieuwe groep gaat, zullen er verschillende cursussen op verschillende dagdelen geboden worden.

Enthousiast?
Je kan reageren tot enm et 5 juli

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie en/of de groepen kun je bellen met Esther Nijmeijer via 06 53 15 08 21. Je mail haar ook mailen via [email protected]

 

Type Werkplein
Intern nummer 22.031
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Ledeboer 4
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 18
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Verpleegkundige
Publicatiedatum 23-06-2022
Reageer voor 06-07-2022
Nummer 111955
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra