Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Geef betekenis aan het leven van de cliënten op Ledeboer 4 en bouw samen met je collega’s aan de ontwikkeling van je team

Op Ledeboer 4 kun je écht iets toevoegen. Als begeleider kun je hier het verschil maken voor zowel de cliënten als het team. Ledeboer 4 is in ontwikkeling, je komt te werken met veel nieuwe collega’s en samen gaan we bouwen. We gaan stappen zetten en we zoeken begeleiders die hierin waarde willen toevoegen. Er ligt een uitdaging met veel ontwikkelmogelijkheden, zowel beroepsinhoudelijk als voor jou persoonlijk. Je krijgt met je collega’s regelruimte om dingen op te pakken en je kunt je verdiepen in taken als financiën, planning en je kunt meedenken in de toekomstplannen. Er is aandacht voor jullie als team, de coach en interim manager zijn dichtbij. Maar daarmee vragen we ook iets van je. We zoeken krachtige begeleiders die de visie uitdragen en niet bang zijn anderen aan te spreken op het werken conform de visie.

Je gaat werken op een groep met 10 cliënten met een ernstig meervoudige beperking, een ‘echte zorggroep’ en daarnaast enkele cliënten die zowel zorg als intensieve begeleiding vragen. Zeer divers dus. Deze kwetsbare groep cliënten vraagt om veiligheid, geborgenheid en nabijheid. Door klein te kijken leer je de signalen op te merken die hun ondersteuningsbehoefte laten zien. De cliënten bevinden zich in de leeftijd van 44 tot 70 jaar. Het ouder worden brengt voor sommige cliënten gedragsveranderingen met zich mee en dit moet in goede banen geleid worden.

Overdag geven we dagbesteding aan huis waarbij ook cliënten van buurgroepen aansluiten. We bieden hierbij verschillende belevingsgerichte activiteiten aan. Wil je meer beeld bij de doelgroep met een ernstig meervoudige beperking? Een prachtig portret van deze doelgroep vind je hier: https://www.dtzctrots.nl/verhalen/wij-zijn-er-ook-bij-kort/

Wij vragen:

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wij bieden

  • Per direct een afwisselende baan van gemiddeld 16-28 uur per week. De uren stellen we in overleg met jou vast, voorafgaand aan indiensttreding. Het is mogelijk dat een klein deel van de uren flexibel elders binnen de organisatie ingezet zal worden. Dit natuurlijk wel in overleg.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Je wordt aangesteld op basis van een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten met een vast dienstverband worden voor vast overgenomen.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. 

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Werkplein
Intern nummer 20.035
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Ledeboer 4
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Ledeboer 4: 088-4305440
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 12-02-2020
Reageer voor 24-02-2020
Ingangsdatum 12-02-2020
Nummer 50989
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra