Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Werk jij mee om veiligheid, geborgenheid en gezelligheid te garanderen aan onze cliënten? Het klinkt cliché, maar dat is wat echt centraal staat op Middenweg 6-8.

Dat is namelijk van belang voor alle 14 cliënten om hen een thuis te kunnen bieden. De ontwikkelingsleeftijd ligt tussen de 1,5 en 5 jaar waarbij de cliënten een leeftijd kennen tussen de 60 en 83 jaar, met 1 vrouw van 32 jaar. De cliënten zijn dus op leeftijd wat vraagt om een rustige en persoonlijke benaderingswijze. Ook al is er een dagprogramma als leidraad, het is elke dag weer van belang dat je flexibel en aansluitend kijkt in het moment wat het best passend is. Door voorkomende dementie kennen enkele cliënten een veranderende belevingswereld. Hierin ga je mee in het moment en de behoefte. Dat maakt dat je moet kunnen schakelen maar ook dat elke dag anders is.

De cliënten leven verdeeld over 2 huiskamers waarbij aan beide kanten 1 cliënt aangehaakt in een eigen appartement woont. Naast voorkomende dementie zijn enkele cliënten bekend met heftige epilepsie en autisme. Aan de ene kant zijn cliënten redelijk zelfstandig, kunnen zich grotendeels zelf aankleden en ligt het accent op nabijheid. Aan de andere kant komt, mede door de leeftijd, (steeds) meer verzorging voor. Daar wordt gewerkt met een tillift. Van de 14 zijn 3 cliënten rolstoel gebonden. Overdag blijven de meeste cliënten thuis voor het huiskamerproject. De activiteiten worden op maat, aangeboden. Van een muziekactiviteit tot een handmassage en van een kerkdienst tot een bakactiviteit. De wensen en vraag van de cliënt staat hierin t.a.t. centraal.

De dynamiek binnen de groep is kenmerkend, ieder laat elkaar zijn gang gaan maar tegelijkertijd zoeken ze wel de gezelligheid op bij elkaar. Er is veel interactie tussen cliënt en begeleider waarin jij de nodige rust meebrengt in het contact maar ook begrenst waar nodig. Je bent echt, maar ook echt jezelf en zorgt daarmee voor een voorspelbare begeleiding. Dat schept vertrouwen en maakt dat cliënten weten waar ze aan toe zijn bij jou. Jouw geduld en lange adem is daarin belangrijk want in het begin zullen cliënten willen weten waar jouw grenzen liggen. Je staat hierbij natuurlijk nooit alleen, er is altijd een collega in de buurt. Samen bouwen we aan het mooie leven van onze cliënten, bouw je met ons mee?

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Lichte voorkeur voor een afgeronde verzorgende of verpleegkundige opleiding gezien de specifieke handelingen die eraan kunnen komen binnen deze ouder wordende doelgroep.
  • Affiniteit met de ouder wordende doelgroep.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van 20 uur per week. Het exacte aantal uren, stemmen we graag samen met jou af voorafgaand aan je indiensttreding.
  • Een stabiel team van 14 collega’s met veel kennis en ervaring.
  • Lange diensten doordat we overdag ook open zijn, dus een aantrekkelijk dienstenpatroon.
  • Een salaris van min. € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een jaarcontract. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast contract.

Procedure
Je kan reageren tot uiterlijk 23 september. De gesprekken vinden plaats in die week daarop, de exacte datum zal nog worden gecommuniceerd.

Contact
Bij vragen dan kan je contact opnemen met Middenweg 6-8 op telefoonnummer 088 430- 5930.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.217
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Middenweg 6-8
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 13-09-2021
Reageer voor 23-09-2021
Nummer 71053
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra