Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

“Het kleine kijken is een echte uitdaging. Ze laten niet veel merken maar als ik een glimlach krijg dan weet ik dat de dag geslaagd is” – Sander Werger, persoonlijk begeleider

Waarom werken op Rondweg 22? Omdat we altijd stappen maken. Vaak hele kleine stappen vooruit en soms een stapje terug, maar uiteindelijk is voor iedereen ontwikkeling mogelijk. Kleine stappen zijn grote successen en die vieren we samen. De bewoners houden ons elke dag scherp. Elke dag word je geprikkeld om het beste uit de cliënten te halen en elke dag brengt weer nieuwe uitdaging.

Als begeleider ben je altijd bezig met het goede leven van de bewoners. Het kleine kijken biedt de nodige uitdaging. Het zijn de kleine gedragingen en non-verbale signalen waarmee je de vraag van de bewoner achterhaalt. Uitdagingen liggen er elke dag. Elke bewoner vraagt een eigen begeleidingsstijl en ook dit wisselt van tijd tot tijd. Dat vraagt soms creatief denken en handelen. De bewoners hebben altijd structuur en duidelijkheid nodig want als zij een onduidelijke wereld ervaren kan agressie voor komen. Hierbij zijn we goed georganiseerd, er zijn duidelijke plannen, protocollen en back up. Je leert te signaleren en van daaruit te handelen waarmee er preventief veel op te lossen is.

Op Rondweg 22 wonen 6 mannen en 1 vrouw met een meervoudige beperking. Het sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau ligt tussen de 0 en 2 jaar, de kalenderleeftijd tussen de 28 en 56 jaar. In principe zijn alle cliënten mobiel, 1 cliënt gebruikt een rolstoel voor de veiligheid. In de ADL hebben ze ondersteuning nodig, voor 1 cliënt neem je de ADL over. Een tweetal cliënten krijgt 1 op 1 begeleiding. De mogelijkheden en beperkingen van de cliënten worden vooral bepaald door de mate van verstandelijke beperking. We werken met een gestructureerd dagprogramma. Vanuit dit programma kun je als begeleider een prikkelarme, op zintuigen gerichte en voorspelbare omgeving creëren voor de cliënt. Vanuit deze situatie kunnen activiteiten worden ondernomen. En daar houden de cliënten van, ze bewegen graag en gaan vooral in het weekend veel naar buiten. We wandelen, fietsen of skelteren dus veel met hen. Het bieden van zekerheid en veiligheid staat in alles voorop. Wanneer je ontspannen cliënten ziet en een lach van hen krijgt weet je dat je daar in geslaagd bent, dat maakt je werk waardevol!

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
  • Externe kandidaten ontvangen in eerste instantie een contract voor de duur van 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging. Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. 
  • Een salaris van min. € 1.861,- / max. € 2.766,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een sterk team met een goede mix van mannelijke en vrouwelijk collega’s.
  • Een groep waar gezelligheid en veiligheid voorop staat. Met thema’s als carnaval, lente en Pasen zorgen we dat we altijd inspelen op de beleving van cliënten.

Procedure
In verband met corona vindt er een aangepaste procedure plaats middels videogesprekken.

Type Vacature
Intern nummer 20.152
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 22
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Publicatiedatum 16-09-2020
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 28-09-2020
Nummer 54806
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra