Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Op Rondweg 22 word je geprikkeld om steeds weer het beste uit de cliënten te halen. We werken met een gestructureerd dagprogramma. Vanuit dit programma kun je als begeleider een prikkelarme, op zintuigen gerichte en voorspelbare omgeving creëren voor de cliënt. Van daaruit kunnen activiteiten worden ondernomen. En daar houden de cliënten van, ze bewegen graag en gaan vooral in het weekend veel naar buiten. We wandelen, fietsen of skelteren dus veel met hen. Het bieden van zekerheid en veiligheid staat in alles voorop. Wanneer je ontspannen cliënten ziet en een lach van hen krijgt weet je dat je daar in geslaagd bent, dat maakt je werk waardevol! 

Iedere dag brengt nieuwe uitdaging. ‘Hoe maken we je dag zo goed mogelijk, ook al zit je niet zo lekker in je vel?’  Dat vraagt soms creatief denken en handelen. Maar dat vraagt altijd structuur en duidelijkheid. Want als zij een onduidelijke wereld ervaren kan er agressie voor komen. Hierbij zijn we wel goed georganiseerd, er zijn duidelijke plannen, protocollen en back up. Je leert te signaleren en van daaruit te handelen. 

De 6 mannen en 1 vrouw op Rondweg 22 kennen een (ernstig) meervoudige beperking.

Het sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau ligt tussen de 0 en 2 jaar, de kalenderleeftijd tussen de 24 en 52 jaar. In principe zijn alle cliënten mobiel, 1 cliënt gebruikt een rolstoel voor de veiligheid. In de ADL hebben ze ondersteuning nodig, voor 1 cliënt neem je de ADL over. Een tweetal cliënten krijgt 1 op 1 begeleiding. De mogelijkheden en beperkingen van de cliënten worden vooral bepaald door de mate van verstandelijke beperking. Omdat de cliënten in sociaal emotioneel opzicht erg kwetsbaar zijn voelen ze zich het meest thuis in hun eigen woonomgeving, ze zijn niet gebaat bij veel wisseling.

 

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wij bieden

  • ​Een afwisselende baan met een uitdagende doelgroep van gemiddeld 24 uur per week.
  • Een team met, voor zorgbegrippen, veel mannen en een goede balans tussen starters en meer ervaren medewerkers.
  • Een plek waar ruimte is voor jouw ontwikkeling waaronder trainingen en cursussen passende bij deze doelgroep, zoals onze interne signaaltraining.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur 12 maanden, verlenging en een uiteindelijke vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, kun je voor vast worden aangenomen of worden er bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.489
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 22
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Rondweg 22, telefoonnummer 088-4305570
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 03-12-2019
Reageer voor 16-12-2019
Nummer 49936
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra