Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Ben jij er klaar voor?

Klaar voor een intensieve uitdaging? Klaar om te werken aan je eigen ontwikkeling, de teamontwikkeling en de ontwikkeling van de cliënten op Rondweg 26? Hier ligt een pittige, gedragsintensieve uitdaging voor je. Het vraagt veel van je maar je krijgt er uiteindelijk nog meer voor terug.

Het team staat stevig en we willen graag verder ontwikkelen. Hoe beter het team staat des te minder escalaties er zijn. Vertrouwen in elkaar is essentieel voor de veiligheid, zowel voor ons als collega’s als voor de veiligheid die we cliënten kunnen bieden. De samenwerking is dus heel belangrijk en we durven te zeggen dat de samenwerking op dit moment goed is. We werken met elkaar heel hard, we leren en groeien en durven daarin fouten te maken én elkaar op een goede manier aan te spreken. We zijn er voor elkaar, we vertrouwen op elkaar en humor is belangrijk om onze eigen spanningsopbouw te ontladen. Kortom: de sfeer is goed, we hebben plezier met elkaar en in het werk dat we doen.

En het werk dat we doen is belangrijk. Wij zijn er voor de cliënten van Rondweg 26. We helpen hen het normale leven te ervaren. Dat gaat met vallen en opstaan. Gedurende dag kom je voor uiteenlopende uitdagingen te staan. Het belangrijkste is dat je het dagprogramma blijft aanbieden, vertrouwen geeft en probeert het gewone leven weer op te pakken. En dat is niet altijd makkelijk. Je krijgt te maken met agressie, zowel fysiek als verbaal en er zijn periodes dat dit dagelijks voor komt. Je moet fysiek en mentaal weerbaar zijn, van nature de juiste grenzen stellen en rust kunnen bieden in gespannen situaties. Je moet goed naar cliënten kunnen kijken en nog beter naar jezelf.

Maar je staat er niet alleen voor. Wij zijn er als collega’s voor je, altijd. Niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk; je staat namelijk nooit alleen. Overdag werk je samen met 2 collega’s en ’s avonds met 3 collega’s. Daarnaast word je goed ingewerkt en je krijgt een buddy in het team toegewezen die je coacht. Je wordt gefaciliteerd met training en er is aandacht voor intervisie, er is aandacht voor jou.

Binnen Rondweg 26 wonen 5 mannen en 2 vrouwen in de leeftijd van 49 tot 58 jaar met een licht tot ernstig verstandelijke beperking. Daarnaast kennen zij bijkomende problematieken als autisme, schizofrenie, hechtingsproblematiek en angststoornissen. Door de complexiteit van de handicap ligt er een uitdaging in het signaleren, herkennen en het liefst voorkomen van gedragsproblematiek. De cliënten zijn mobiel, een aantal heeft ondersteuning in de ADL nodig, denk aan douchen, wassen en aankleden maar dit zijn tevens de contactmomenten.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring. Het soort werkervaring maakt niet uit, als het maar ‘stevige ervaring’ is en je kunt onderbouwen waarom dit aansluit.

Wij bieden

  • Een vast dienstverband.
  • Een afwisselende baan van gemiddeld 32 uur per week. Overige uren zijn bespreekbaar. Er is aandacht voor een gezond rooster en de diensten zijn relatief lang (6,5 tot 8 uur). Met 32 uur werk je gemiddeld 17 tot 19 diensten per maand.
  • Salaris dat past bij jouw (levens)ervaring en competenties. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Training/ scholing.
  • Intervisie.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. 

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.424
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 26
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Rondweg 26, telefoonnummer 088-4305580
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 03-12-2019
Reageer voor 02-01-2020
Nummer 49933
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra