Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

“Geef jij mij de ruimte en veiligheid om mezelf te zijn en te ontwikkelen? Kan jij mij helpen bij het maken van keuzes zodat ik niet in de war raak? Als ik iets lastig vind, ben je er dan ook voor mij, want ik heb de behoefte aan veiligheid en onvoorwaardelijkheid”

Het team

De groep cliënten op Rondweg 30 kenmerkt zich als licht verstandelijk beperkt met gedragsproblematiek. Met behulp van gedragsinterventieplannen ligt de focus op het voorkomen van dergelijk gedrag, iedere cliënt heeft eigen afspraken passend bij zijn of haar mogelijkheden. Met jouw ervaring ben je in staat om, daar waar mogelijk, ongewenst gedrag op een positieve manier om te buigen en erachter te komen wat er ten grondslag ligt.

Momenteel bestaat de groep uit 5 jongvolwassenen en 1 volwassene. Naast de verstandelijke beperking kan er bij onze cliënten sprake zijn van een beladen voorgeschiedenis, psychiatrische problematiek of autisme. Ze zijn allemaal op een bepaald moment in het leven overvraagd geweest en wij begeleiden hen om kleine stapjes in de goede richting te zetten. Dit vraagt om een professionele begeleiding waarbij je continu moet kunnen aanvoelen wat de cliënt kan en aankan. Tevens ben je in staat in te schatten wanneer je afstand moet nemen en wanneer nabijheid nodig is. Alle cliënten willen op een bepaalde manier gehoord en geaccepteerd worden, dat betekent voor jou als begeleider dat je hen regie over hun leven kunt geven en dat jij de kaders daarin bepaalt. 

Daarnaast hebben onze cliënten structuur en herkenbaarheid nodig, dit zijn waarden die jouw benaderingswijze kenmerken. De begeleiding is erop gericht om bewoners duidelijkheid en veiligheid te bieden middels een gestructureerd dagprogramma en het bieden van huiselijkheid en ‘warme’ zorg. Dit wordt ook middels 1 op 1 begeleiding vormgegeven. 

Houd jij je hoofd koel, kun jij daadkrachtig optreden en zoek je een baan waar geen dag hetzelfde is? Dan maken wij graag kennis met jou!

De functie

 • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven.
 • Je ondersteunt de persoonlijk begeleider wonen bij het opstellen van het persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’.
 • Je werkt aan de hand van de in het (digitaal) cliëntendossier gemaakte afspraken.
 • Je bouwt een respectvolle relatie op met cliënten, onderhoudt contacten met cliëntvertegenwoordigers en andere disciplines.
 • Je signaleert veranderingen en knelpunten ten aanzien van de zorg, maakt deze bespreekbaar en lost ze, indien mogelijk, op.
 • Je draagt bij aan een goed werkklimaat, neemt actief deel aan overlegmomenten en doet waar nodig voorstellen ter verbetering.

Functie eisen

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
 • Werkervaring met een soortgelijke doelgroep is een pré.

Inschaling

Wij bieden

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 28 uur per week.
 • Een jong, hecht team waarin vertrouwen in elkaar de boventoon voert.
 • Externe kandidaten: een aanstelling voor de duur van 12 maanden. Interne kandidaten: kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. In andere gevallen krijg je een tijdelijk contract of tijdelijke urenophoging.
 • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

 

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.


Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.201
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 30
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Rondweg 30: 088 430 5590
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 12-04-2019
Reageer voor 22-04-2019
Nummer 45143
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra