Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Op de Rondweg 30 wonen 6 cliënten in de leeftijdscategorie van 20 tot 35 jaar. Allen hebben zij een licht (of matig) verstandelijke beperking, met bijkomende gedragsproblematiek. Dat brengt bepaalde uitdagingen met zich mee. Het is belangrijk dat je observeert én signaleert, zodat je de-escalerend kan werken. Soms zie je namelijk de spanning snel opbouwen. Interventies als: ‘kunnen we erover praten?’ of ‘laten we even een rondje gaan fietsen’ kunnen die situaties ombuigen. Helaas lukt dit niet altijd en krijgen we te maken met een incident. De incidenten variëren van cliënten die verbale agressie tonen, tot cliënten die fysiek de confrontatie opzoeken en dit eindigt met fixatie. Daarom is het belangrijk om een goede band op te bouwen: hoe beter je elkaar kent, hoe sneller je gedrag herkent. Zo kunnen we op tijd ingrijpen en een leuke en veilige woon- en leefomgeving creëren.

We werken met Triple C: dit houdt in dat we zo veel mogelijk het normale leven proberen na te bootsen waarin we er als begeleiding onvoorwaardelijk zijn voor onze cliënten. Het is ontzettend belangrijk dat zij dit voelen. Daarom koken we elke dag zelf en doen we ook zelf onze was. Daarnaast zijn we bezig het bieden van ongedeelde dagbesteding: we gaan de postroute MSG overnemen. We krijgen een eigen bus en gaan op de doordeweekse dagen de postroute rijden met vier vaste cliënten en twee begeleiders; van de Losserhof naar het Bouwhuis en in Almelo. Hierdoor bieden we lange diensten! Deze bus biedt ons tevens de mogelijkheid om op eigen initiatief 1x per week te gaan zwemmen met de cliënten, dus niet op het terrein, maar gewoon bij een zwembad in de buurt.

Het is belangrijk dat je situaties leest en weet wanneer je moet meebewegen of juist moet begrenzen, wanneer je nabijheid biedt of juist afstand neemt. Bij ons is er ruimte om te leren en te groeien. Wij zijn er als collega’s voor je om te sparren, om bij te dragen aan je ontwikkeling, om je op te vangen na een spannende situatie, om te evalueren en reflecteren met elkaar. Maar ook voor de gezelligheid, voor flauwe grappen en om te relativeren.

We kunnen nog veel meer vertellen over deze dynamische, afwisselende doelgroep maar dit doen we graag in een persoonlijk gesprek. Herken je je in bovenstaande en in wat wij vragen? Solliciteer!

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en bij voorkeur heb je deze al 2 jaar i.v.m. het cliëntenvervoer.

Wat krijg jij van ons?

  • ​Een afwisselende baan van gemiddeld 28 uur per week (met lange diensten!).
  • Een salaris van min. € 2.025,- / max. € 2.993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd. Het betreft een tijdelijke plek op Rondweg 30, wel bieden we je een contract voor onbepaalde tijd bij De Twentse Zorgcentra.

Contact
Voor meer informatie over de vacature of andere vragen mag je contact opnemen met woongoep Rondweg 30 via telefoonnummer 088-430 5590.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.300
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 30
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Verpleegkundige
Publicatiedatum 11-01-2022
Reageer voor 25-01-2022
Nummer 107064
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra