Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Fluitend naar je werk, moe maar voldaan naar huis? Kun jij tegen een stootje en ben je zelf in balans in je contact met cliënten? Dan is dit de vacature voor jou.

Functie
Op Rondweg 31 wonen 7 bewoners met een totaal verschillende hulpvraag bij het vormgeven van de regie over hun leven. Dit betekent dat we binnen het team subteams hebben die gericht met onze  cliënten 1 op 1 werken. Je begeleidt hen zowel tijdens het wonen, werken, vrije tijd en zelfzorg. Het werken met onze cliënten vraagt geduld en weerbaarheid waarin je continu op zoek mag gaan naar nieuwe manieren van aanpak. Er is werkelijk geen dag hetzelfde, want wat vandaag werkt kan morgen anders uitpakken. Dagelijks kijk je dus met een frisse blik naar je cliënt en stel je de persoon voorop en niet het gedrag. Je bent bereid om de vraag achter het gedrag te achterhalen en vindt de magie van het brein interessant. Jouw visie op deze doelgroep zien we dan ook graag terug in jouw motivatie. Het werken met onze cliënten maken jouw baan afwisselend, omdat er een mooie combinatie is tussen verzorging en begeleiding. Het 1 op 1 contact zorgt ervoor dat je de cliënt goed leert kennen en hij/zij jou. Op die manier bouw je een duurzame en professionele relatie op. Jouw begeleidingsstijl is zorgzaam, maar bent ook niet bang om duidelijke grenzen te stellen wanneer je verandering in gedrag opmerkt. Om de beste begeleider te zijn voor onze cliënten ken je jezelf en laat je je, net als cliënten, niet in een hokje stoppen.

Het werken op Rondweg 31 is intensief en leerzaam. Dit doe je in een multidisciplinair team en jouw collega’s zijn er om je te ondersteunen en om van te leren. We bieden voor een aantal cliënten dagbesteding aan huis. Samen werk je aan een leuke, zinvolle dag voor cliënten. Aan de hand van een uniek en op maat gemaakt ondersteuningsplan kun je ontwikkeling zien en kleine stapjes vooruit maken.

 We werken aan een dagbesteding waarin we verschillende cliënten kunnen ontvangen en vanuit onze locatie een zinvolle dag kunnen geven. Een mooie mogelijkheid om je te ontwikkelen en ideeën aan te dragen hoe we dit kunnen vormgeven.

Functie eisen

Wat wij vragen?

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
 • Ondernemerschap is een competentie die we graag bij je terug zien.
 • Ervaring met de doelgroep. Dit zien wij graag terug in jouw cv.

Inschaling

Wat wij bieden?

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 24-32 uur per week. Door dagbesteding aan huis zijn cliënten ook overdag op de groep, de zorgvraag loopt hiermee gewoon door en dit heeft een positieve uitwerking op jouw dienstenpatroon.
 • Een plek waar je veel kunt leren.
 • Er is plek voor meerdere begeleiders.
 • Scholing en training.
 • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Er geldt een toelage voor het werken met deze doelgroep.
 • Externe kandidaten: een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging met een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten: kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. In andere gevallen krijg je een tijdelijk contract of tijdelijke urenophoging. 

Bijzonderheden

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 19.201
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 31
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 25
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Contact Bij vragen bel gerust. 0686828640
Functie(s) BBL SPW/MMZ 3
BBL verzorgende 3
Publicatiedatum 12-04-2019
Reageer voor 30-04-2019
Nummer 45136
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra