Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Ben jij de nieuwe collega die dit stabiele team komt versterken? Voor meer informatie: Werken bij MVG (Rondweg 31) | De Twentse Zorgcentra - YouTube

Rondweg 31 is een stabiel team dat zorginhoudelijk aan het ontdekken is. Dat houdt in dat uit onze comfortzone gaan v.w.b. de cliënten, zo gaan we op bewonersvakantie om te ontdekken wat de cliënten qua ontwikkeling aankunnen. Omdat het team stabiel is, is er genoeg tijd en ruimte voor jou om de doelgroep te leren kennen en ingewerkt te worden.

Op Rondweg 31 wonen 7 cliënten in de leeftijd van 35 tot 59 jaar. De cliënten op Rondweg 31 kennen een matig verstandelijke beperking tot een ernstig meervoudige beperking met diverse bijkomende problematieken. In de ADL hebben zij begeleiding en/of ondersteuning nodig. Er komt moeilijk verstaanbaar gedrag voor. Dit is gericht op materiaal, maar kan heel zelden ook richting jou. In het laatste geval, is dit altijd te herleiden. De ervaring leert echter dat dit gedrag goed om te buigen is. Normaliter volgen 3 cliënten dagbesteding aan huis en 4 cliënten verlaten de woning voor dagbesteding. De groep is self supporting en zorgt dus zelf voor de boodschappen, de maaltijden en het huishouden.

Elkaar begrijpen, dat is waar het om draait. Van daaruit kun je werken aan ontwikkeling. Maar hoe begrijp je iemand die doof en blind is? Wat probeert iemand je duidelijk te maken door je arm te grijpen? Met alles wat een cliënt laat zien probeert hij iets aan te geven, jou iets duidelijk te maken. Het is een continue uitdaging om elkaar te snappen. Wanneer dat gebeurt heb je een vertrekpunt om het leven zo fijn mogelijk te maken. Hiermee bouw je een bijzondere band op met de cliënten, dat maakt je werk heel waardevol.

Wat verwachten we van jou? Niet achterover leunen maar aan de bak. Schouders eronder en toewerken naar resultaat. Je hebt een onderzoekende blik en komt met goede ideeën. Je handelt vanuit visie en kan onderbouwen waarom. 

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.

Wat krijg jij van ons?

  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een werkplek voor rond de 20 uur per week. We draaien lange diensten (7 à 8 uur) dus je komt gemakkelijk aan je uren: met 3 diensten kun je je 20 uur werken.
  • Een salaris van min. €2.236,- en max. €3.154,- (FWG 40) bruto bij een fulltime dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de cao Gehandicaptenzorg.

Procedure
Je kan reageren tot uiterlijk zondag 29 mei

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.096
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 31
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 22
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 12-05-2022
Reageer voor 30-05-2022
Nummer 110824
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra