Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Samen met de cliënten werken we aan het gewone leven op Rondweg 32. We bieden structuur en duidelijkheid in een huiselijke omgeving waarbij cliënten zoveel mogelijk eigen regie hebben. De cliënten binnen deze woongroep hebben een licht tot matig verstandelijke beperking. Daarnaast is bij deze cliënten sprake van bijkomende gedragsproblematiek wat zich kan uiten in agressie. We vinden het belangrijk dat je fysiek en mentaal weerbaar bent maar willen je niet afschrikken want onze ervaring is ook dat deze situaties goed te begeleiden zijn. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om de cliënt te leren kennen en ons als collega’s betrekt in al je vragen want dan ga je de signalen herkennen en kun je er vaak op inspelen.

De dynamiek en interactie tussen cliënten levert mooie momenten op maar kan ook intens zijn. Humor is hierbij belangrijk, je weet situaties met een knipoog op te lossen. De groei van cliënten zit in kleine en grote dingen, of in kleine stapjes die onderdeel zijn van grote ontwikkelingen. Samen met cliënten kijk je naar wensen en mogelijkheden en vertaalt dit in haalbare doelen. Door het bieden van nabijheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid bied je een veilig klimaat waarin de cliënt kan groeien. Natuurlijk gaat die groei niet altijd zonder slag of stoot maar de stapjes die worden gezet maken je trots!

We verwelkomen je graag in ons team van 9 professionals. Groei en ontwikkeling vinden we belangrijk om steeds de beste begeleiding te kunnen bieden. Ook op teamniveau blijven we ons ontwikkelen middels het teamportaal. Hierbij kijken we naar eenieders talenten zodat we allemaal op een goede en fijne manier aan het werk zijn. We zijn nieuwsgierig naar jouw talenten maar zien in ieder geval graag dat je communicatieve vaardigheden top zijn, je spreekt mensen op de juiste manier aan. Daarnaast ben je iemand die van nature de lijnen uitzet en de zaken als begeleider op orde hebt. En niet te vergeten; iemand die de nodige humor en gezelligheid mee brengt.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Ervaring met de doelgroep.

Wij bieden

  • ​Een afwisselende baan van gemiddeld 28 uur per week.
  • Een salaris van min. € 2.025,- / max. € 2.993,- (FWG 40 bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een vast contract.

Gesprekken
Je kan reageren tot uiterlijk maandag 20 september 2021.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer 21.184
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 32
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 07-09-2021
Reageer voor 20-09-2021
Nummer 70920
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra