Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Bij ons op Rondweg 34 wonen 4 mannelijke en 2 vrouwelijke jongvolwassen cliënten tussen de 25 en 45 jaar. Naast hun licht verstandelijke beperking hebben zij andere problematieken, zoals autisme, psychische problematiek, traumaverwerking en hechtingsproblematiek. De cliënten zijn op Rondweg 34 komen wonen, omdat zij elders vastliepen. De meeste van onze cliënten kunnen moeilijk hun frustraties aangeven. Het is aan jou de cliënten continu in beeld te hebben zodat jij oplopende spanningen signaleert en deze weet om te buigen, zodat escalaties voorkomen kunnen worden. Je bent in staat je begeleidingsstijl continu aan te passen aan de vraag van de cliënten. Op Rondweg 34 werken we vanuit de Triple-C visie: we gunnen de cliënten een zo gewoon mogelijke daginvulling en werken daar samen naar toe. Hierbij bieden we veel nabijheid.

Als begeleider kan jij goed de balans bewaken tussen kunnen en aankunnen. Onze cliënten zijn over het algemeen verbaal sterk, waardoor overschatting en overvraging op de loer liggen. Zij hebben jou hierin nodig. Het is belangrijk dat je mentaal weerbaar bent, kunt relativeren maar ook het vermogen hebt om kritisch terug te kijken naar je eigen handelen, gedrag en houding. De uitdaging zit hem voornamelijk in de onvoorspelbaarheid van het gedrag van de cliënten; geen dag is hetzelfde. Je mag een flinke dosis humor meebrengen, zodat spanningen op een luchtige wijze kunnen worden omgebogen. Je gaat de strijd niet aan, maar behoudt de onvoorwaardelijke veiligheid en nabijheid voor de cliënt.

Je komt terecht in een team dat aan het bouwen is. Momenteel wordt het team hierin ondersteund door een aantal ZZP-ers: een achttal begeleiders en een teamondersteuner. Ondanks de tijdelijkheid van deze ondersteuning werken we wel ècht samen: we bouwen samen binnen de visie van De Twentse Zorgcentra en zetten samen de schouders er onder.

 

Wij vragen:

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.

Wij bieden:

  • Een afwisselende baan van 24 tot 32 uur per week. De definitieve uren worden voorafgaand aan indiensttreding in overleg vastgesteld.
  • Een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3154 ,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een ruim aanbod aan scholing, trainingen en cursussen. 
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen. Het inplannen van een eventueel gesprek plannen we samen met jou in, waarbij een eerste selectie middels videobellen plaatsvindt. Is er een match van beide kanten, dan laten we je graag wat van de praktijk zien. Zijn ook hier de bevindingen positief, dan verwelkomen we je graag als collega.

Contact Voor meer informatie betreft deze vacature kun je contact opnemen met de teammanager Louise
0659815139.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

 

 

 

 

Type Vacature
Intern nummer 21.123
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 34
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 09-08-2022
Reageer voor 27-10-2022
Nummer 114159
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra