Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Wil jij samen werken aan een betekenisvolle dag invulling en wil jij hierin een vertrouwensrelatie opbouwen met de 7 mannelijke cliënten binnen Rondweg 37? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Rondweg 37 is een woongroep waar 7 mannen in de leeftijd van 21 tot 42 jaar wonen. De mannelijke cliënten hebben een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met signaalgedrag en hechtingsproblematiek. De meeste cliënten gebruiken non-verbale communicatie, zoals gebarentaal en kernwoorden. Aan jou de taak om goed te observeren en de juiste behoefte te vinden. In de ADL verschilt de intensiteit van ondersteunen tot overnemen.

Deze ondersteuningsrelatie krijgt vorm door elke dag op zoek te gaan naar de behoefte van de cliënten. Triple-C is de methodiek die hierin gehanteerd wordt om de cliënten het normale leven te laten ervaren. We kijken anders naar signaalgedrag, we achterhalen de onderliggende behoefte en sluiten daarop aan. Dat betekent dat jij snel moet kunnen inschatten, maar ook moet kunnen schakelen, welke begeleiding op dat moment nodig is. We zorgen ervoor dat de relatie – ongeacht het gedrag – in stand blijft én dat de activiteit succesvol wordt afgerond. Daardoor ontwikkelt de cliënt meer vertrouwen in de ander en in zichzelf en groeit ook zijn gevoel van competentie. Natuurlijk gaat dit de ene dag beter dan de andere.

Het normale leven staat centraal en dat is het belangrijkste. Het gedrag bepaalt niet wat we gaan doen, we gaan iedere dag voor een nuttige dag invulling. We gaan er – buiten corona – graag op uit, denk aan een middagje Ikea of naar het tuincentrum. Tijdens deze activiteiten zie je de jongens stralen van blijdschap. Je krijgt van de meesten niet verbaal de waardering, maar indirect des te meer. Onze basishouding is: we straffen niet, we zonderen niet af en we blijven altijd dichtbij. Boosheid of verdriet mag er zijn, we zijn er voor de cliënten en gaan gewoon verder met het programma.

 

Sluit deze visie en werkwijze aan bij wie jij bent en waar jij voor staat? We zijn op zoek naar een duurzame relatie met jou zodat we gezamenlijk kunnen groeien en ontwikkelen.

Ben jij benieuwd of deze doelgroep bij je past? We nodigen je van harte uit om eens een dienst mee te draaien om dit eerst te ervaren, voordat je solliciteert.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.

Wat krijg jij van ons?

  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een afwisselende baan van 24 tot 36 uur per week. De definitieve uren stellen we in overleg met jou vast, voorafgaand aan indiensttreding.
  • Een salaris van min. € 2.025,- / max. € 2.993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een pakket aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan,
    pc/laptop/tablet/smartphone.
  • Een actief scholingsbeleid met ruimte voor jouw ambitie en ontwikkelvragen. Je kunt je bij ons verdiepen in diverse cursussen en trainingen.

Enthousiast?
Je kan reageren door jouw cv en motivatiebrief toe te sturen.  We nemen daarna binnen een week contact met je op.

Eerst liever meer informatie?
Voor meer informatie en vragen mag je een e-mail sturen naar Thijmen, begeleide op Rondweg 37, via [email protected] of een appje sturen naar recruiter Romy via 06-86863078.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.024
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 37
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 14-09-2022
Reageer voor 29-09-2022
Nummer 113957
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra